Rujan 07, 2022
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Malac Genijalac Šibenik upravo upisuje nove polaznike od 4 do 17 godina - prijavite se za besplatni ogledni sat!

Polaznici međunarodne škole Malac Genijalac već godinama oduševljavaju svojim intelektualnim vještinama.

Nakon što su oduševili hrvatsku javnost nastupom u showu “Supertalent” Nove TV, ovog lipnja polaznici škola Malac Genijalac iz Hrvatske oduševili su svojim rezultatima na 6. Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, koja se održala u Zagrebu.

https://www.instagram.com/p/B3AUUwFAJEx/

Šibenčani su imali razloga za trostruko slavlje jer su učenici iz šibenskog “Malca” osvojili čak tri medalje - dvije zlatne i jednu srebrenu.

Olimpijada u mentalnoj aritmetici u Zagrebu

Nisu samo šibenski roditelji prepoznali vrijednosti inovativnih metoda učenja Malca Genijalca. U svijetu se nalazi više od 250 škola na čak dva kontinenta, dok Hrvatska broji čak 13 škola u 12 gradova.

A zašto se u svakom upisnom roku traži mjesto više u klupama Malca Genijalca - saznajte u nastavku.

Malac Genijalac Šibenik - Upisi u tijeku za 4 programa

U šibenskom centru Malca Genijalca,, dostupna su četiri programa:

Programi su dostupni za svu djecu, neovisno o razini predznanja i da li vaše dijete pokazuje talent za brojeve i računanje.

Filozofija Malca je da se nastava prilagođava prema potrebama i kapacitetima djece. Upravo zbog toga grupe su relativno male te u prosjeku broje 6 do 12 učenika, što profesorima omogućava dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu. Također, nastava se odvija jednom tjedno, kroz 2 ili 3 vezana sata, što je za roditelje posebno zgodno.

Program Numicon - rane matematičke vještine za djecu od 3 do 6 godina

Numicon je didaktičko-matematički sustav kojim se razvijaju rane matematičke sposobnosti. Razvili su ga stručnjaci sa sveučilišta Oxford, poznat je širom svijeta, a 2015. godine proglašen je najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards).

Nastava Numicona

Učenje se odvija kroz igru pomoću Numicon oblika, a djeca usvajaju pojam broja, odnose među brojeva, brojevne sustave, osnovne računske operacije te različite matematičke obrasce. Uz Numicon oblike, djeca na nastavi rade uz Montessori didaktičke igračke koje su proteklih godina stekle planetarnu popularnost i postale omiljene igračke mališana, ali i roditelja, iz razloga što djeci u toj dobi ne dosade tako brzo.

Također, Numicon se oslanja na VAK metodu i učenje putem različitih osjetila čime se cijeli um razvija podjednako. Pohađanje Numicona odlična je priprema za osnovnu školu i otklanja strah od polaska u prvi razred osnovne škole, prvih obaveza i redovnog učenja.

Program Hikari mentalna aritmetika - za djecu od 4 do 12 godina

U Šibeniku, ali i Hrvatskoj jedino škola Malac Genijalac primjenjuje originalni program mentalne aritmetike Hikari光 iz Japana - zemlje kolijevke mentalne aritmetike.  Mentalna aritmetika je metoda koja je uvela revoluciju u pristupu matematici i logičkom zaključivanju te je upravo zbog toga obavezni predmeti u osnovnoškolskom obrazovanju Japana.

Udžbenik iz Hikari mentalne aritmetike

Uz korištenje mentalne aritmetike, djeca podjednako upotrebljavaju lijevu i desnu stranu mozga. Djeca u radu koriste abakus soroban, dok profesori “Malca” koriste metode poput Total Brain Developmenta kojom se aktivira rad cijelog uma te VAK metode, koja uključuje korištenja tri osjetila (vid, sluh, dodir). Uz sve navedeno, djeca matematici pristupaju na kreativan i vizualan način te se tako potiče razvoj kako lijeve tako i desne polutke.

Upravo takvim pristupom dječji mozak se podjednako razvija u najvažnijoj dobi za razvoj. Kao rezultat, poboljšava se niz sposobnosti kao što su  jasna vizualizacija, pamćenje, logičko zaključivanje, fokus, koncentracija, analitičnost, koncentracija.

Laički rečeno, mentalna aritmetika je jedinstven i  zabavan trening mozga čime se razvijaju sposobnosti koje djeci kasnije olakšavaju učenje bilo kakvog tipa - u školi, glazbi, sportu i ostalim dodatnim aktivnostima.

Kako mentalna aritmetika izgleda na djelu, pogledajte u video u nastavku:

https://www.instagram.com/p/CdkuHsLDWSq/

Program Super um

Djeci od 10 do 17 godina namijenjen je program Super um, i to za one koji su svladali osnovni i napredni dio mentalne aritmetike, ali i za one koji imaju posebne afinitete prema matematici s obzirom na to da se obrađuju složeni matematički zadaci. Super um predstavlja izuzetan trening mozga, jer s obzirom na složenost zadataka, polaznici trebaju analitički i logički zaključiti koju će metodu primijeniti kako bi došli do rješenja.

 

Učionice Malca Genijalca

Program Pobjedničko učenje - efikasnije učenje i brže čitanje uz mentalne mape

Pobjedničko učenje novost je u ponudi Malca Genijalca. Riječ je o programu namijenjenom djeci od 10 godina koji su na prelasku iz razredne u predmetnu nastavu te učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Uz ovaj program lako ćete savladati metode i tehnike učenja, pamćenja i brzog čitanja. Program se provodi po metodama i tehnikama britanskog psihologa i znanstvenika Tonija Buzana, idejnog tvorca mapa uma na kojima je naglasak u procesu učenja i kako učiti.

 

Nastava Pobjedničkog učenja

Prijavite se na besplatni ogledni sat i rezervirajte djetetu mjesto za bolju budućnosti

Na besplatnim oglednim satovima  (koji su u tijeku) roditelji i djeca se mogu više upoznati s programima, vidjeti kako izgleda nastava, upoznati nastavno osoblje te saznati sve detalje o terminima rujanske nastave.

Besplatni ogledni satovi se održavaju u ulici Bana Josipa Jelačića 13A u Šibeniku.

Za sva pitanja i savjete koji program odabrati te prijavu na ogledni sat kontaktirajte školu Malac Genijalac putem obrasca na web stranici ili ih nazovite na 099 3551 965.

Sve novosti iz škole Malac Genijalac možete pratiti na njihovom Facebook i Instagram profilu.