Rujan 26, 2022

 Aloha – mentalna aritmetika – za djecu svu; malu i veliku

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

01.10.2022. (subota) u 10.00 sati u Gradskoj knjižnici Vodice održat će se besplatna radionica za predškolce i školarce, a svi oni koji nisu stigli još uvijek mogu predbilježiti svoje mališane jer prvi sat mentalne aritmetike samo što nije počeo

Program ALOHA mentalne aritmetike pomoći će Vašem djetetu da svlada tehnike računanja abakusom, poveća koncentraciju, kapacitet memorije te brže procesuira informacije. Zvuči skoro pa nemoguće? Ali ne:  

- Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima u Šibeniku.

I upravo trenirajući svoj mozak uporabom abakusa uspijevamo bez problema izračunati zadane matematičke izraze.

- Jer ako svladate način kako računati, a stečeno znanje konstantno nadograđujete, a upravo to vas uči ALOHA program mentalne aritmetike, uobičajene računske operacije rješavate vrlo brzo i učinkovito – dodao je Purić.

Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, kreće se s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike.

ALOHA je otvorena za predškolce i školarce, a u sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.

Svaki stupanj traje 4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (37 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

U sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba.

Osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima.

Stoga svi dragi roditelji koji još uvijek niste, pozivom na 098 848 028 predbilježite svoje dijete jer prvi sat u ALOHI samo što nije započeo, a iskustvo preko 28 godina rada u 46 centara u Hrvatskoj razlog je više da ih kontaktirate.

01.10.2022. u 10.00h  u prostorima Gradske knjižnice Vodice održat će se besplatna radionica za roditelje i djecu, a sve novosti možete pratiti na OVOM LINKU