Rujan 02, 2016

Raj za gurmane, oči i nepce

"Razmazite se" kroz pijat vrhunskog jela u konobi 'Tri piruna'!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Konoba 'Tri piruna' koja se krije u Ulici Roca Pave 5, iza ambulante, jedan je od prvih restorana u Vodicama. U vlasništvu obitelji Alfirev, otvorena je 01. svibnja 1973. godine, tada pod imenom 'Ilirija'. Danas je 'Tri piruna' jedno od najboljih mjesta za uživanje u vrhunskoj večeri spremljenoj po tradicionalnim recepturama na moderan način u intimnoj atmosferi, u što smo se i sami uvjerili.

Odmah pri ulazu u prostor koji uprizoruje čistu Dalmaciju, drvo i kamen, pogled nam bježi na autentične stare dalmatinske predmete, kredence kakve danas tek rijetko možemo pronaći u kužinama naših baka, staru opeku, svijećnjake i lustere.


2.JPG


Kao i svakog gosta, dočekalo nas je piće dobrodošlice! Pri naručivanju jela, ono što svaki gost prvo primijeti je netipičan, zanimljiv izgled jelovnika na dasci za rezanje te cijenika pića zaljepljenog na staklenu bocu. Pri izboru svoje večere iz atraktivne ponude jela od odabranih sezonskih namirnica, pomogao nam je jedan od simpatičnih konobara uz jednostavno objašnjenje svakog navedenog. Od predjela su tu tunin carpaccio, pašteta od škrpine, francuski specijalitet – foie gras: pačja jetra, carpaccio od odležanog bifteka, salata s hobotnicom koja se iz školjke razlijeva van, tri vrste najboljih sireva s naših prostora, a mi smo izabrali svježe kamenice!

3.JPG


Da zagrijemo trbušćiće, probali smo naravno – juhu! Kripna juha, s škampima, dimljenom ribom i kaparoculama koje se točno u trenutku posluživanja same otvaraju!

4.JPG


Od mesnih jela s jelovnika probali smo fiorentina steak, odnosno ramstek na kosti i maturirani biftek. Posebno nam je istaknut ždrijebeći ramstek – konjski biftek te pačja prsa iz hrvatskog podnog uzgoja spremljena metodom kuhanja u vakuumu na preciznoj temperaturi koje ćemo sigurno okusiti sljedećom prilikom. Zanimljivo je da je prije samog posluživanja, meso izrezano točno ispred nas!

5.JPG


Svo je meso domaće – brendirano, ali i maturirano, odnosno odležano na suhom minimalno dva tjedna s ciljem produbljivanja okusa.

6.JPG


Također, ni u posluženoj ribi ne može se pronaći nikakva kost, jer, već spomenuti simpatični konobar očistio su ribu za nas – ispred nas. Pazi se dakle, zaista na svaki detalj. Izbor ribe, uhvaćene taj dan od strane lokalnih ribara, proseže se od orade, zubatca, tune do lososa.

7.JPG


Od tradicionalnih jela uz razna rižota, tu je sipin gulaš s bobom, koji teško da može biti kao onaj pripremljen kući. Naime, u 'Tri piruna' ponose se tajnim receptom! Nisu zaboravljeni ni oni najmlađi. Na jelovniku za male, poput onom za velike, nalazi se dječji biftek i losos. Da bi sve ostalo u posebnom tonu, ne možemo ne spomenuti ukusni kruh ispečen isključivo u njihovoj kuhinji!

Jela su prezentirana po standardima tehnikama moderne kuhinje s elementima iznenađenja! Na tanjurima se nalaze svakakvi 'čudnovati' dodaci koji točno daju puninu okusa posluženoj namirnici, kakve do sada nismo ni znali da postoje: pjena od mora, limete i limuna, čips od rižinog papira, zelenih algi uz kombinacije s borovnicama, slanutkom i kaparima preliveni maslinovim uljem s tartufima.

8.JPG


Vinoljupcima vino nije lako izabrati. U ponudi vina nalaze se Sladić zlatan plavac Plenković te barrique, Bibić, Sladić iz Plastova, poznate istarske malvazije, kao i ponajbolji korčulanski pošip te vina lokalnih vinara, vodički Birin i vina Rak iz šibenske Dubrave. Mi smo se odlučili nazdraviti odličnim Birinovim cabarnet & souvignon – vinom od grožđa 'eko' vinograda te tri godine odležanim u bariku.
Od pića su u ponudi još i poneki kokteli, poznata žestoka pića i domaći likeri.


Pod kuhačom kuhara koji je 'proša svita', posebnom ponudom i izvrsnom prezentacijom, svoju su garanciju 'mjestom zadovoljnih gurmana' – opravdali.

9.JPG

S obzirom da se sve dobre stvari završavaju u otmjenom stilu, tako je bilo i s desertom. Svaki novi dan, desert je novo iznenađenje, pa vam zato naš nećemo otkriti!

Ako ste ogladnili gledajući ove fotografije vrhunskih specijaliteta u srcu našeg mista, preporučamo vam trk po rezervaciju!

Radno vrijeme 'Tri piruna' je od 18 – 24h, a kontakt broj: 091 576 77 51.

Konobu Tri piruna pratite na FACEBOOK-u ili posjetite njihovu web stranicu

[gmap_advanced style="default" width="740" height="360" lat="43.759357" lng="15.777130" custom_marker="images/markers/iconpins/blue/restaurant.png" address="Ul. Roca Pave 5, 22211 Vodice"]

Konoba Tri Piruna, Ulica Roca Pave 5, 22211 Vodice

{unitegallery tripiruna}

SPONZORIRANO