Travanj 15, 2018 14785 Ivo Kronja

Biskup Tomislav Rogić u župi Vodice, krstio blizance, sedmo i osmo dijete u obitelji Krluk

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Treću uskrsnu nedjelju 15. travnja, u Vodicama krstio je blizance Roka i Josipa sedmo i osmo dijete u obitelji Suzane i Kriste Krluk. Sakrament krštenja slavljen je za vrijeme misnog slavlja u župnoj crkvi Svetog Križa. U koncelebraciji je bio i župnik Vodica don Franjo Glasnović i don Ivan Čolak.

Piše: Ivo Kronja

Šibenski biskup Tomislav Rogić roditeljima je čestitao što svoju djecu odgajaju u vjeri da ih milost Božja u životu vodi i brani. Roditelj ne može ništa više za dijete učiniti od toga da ga sa Bogom poveže, kazao je biskup.

Zahvaljujemo Bogu što u našem narodu ima još obitelji sa brojnom djecom. Bez njih nema budućnosti. Kad bude djece u našim kućama onda će biti radosti i zadovoljstva. Ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi svoj smisao. Učvrstimo vjeru i radujmo se životu, poručio je biskup Rogić u homiliji.

IMG_5925_Custom.jpeg

Župnik je na kraju misnog slavlja u svom obraćanju, pozdravio o. Biskupa i zahvalio mu što se je srdačno odazvao predvoditi misno slavlje i krstiti blizance Roka i Josipa. Svoju ćestitku uputio je i roditeljima i obitelji Krluk, zahvalivši im na prihvaćanju dara života i otvorenosti i ljubavi prema životu i djeci u obitelji.

Naglasio je da je deseteročlana obitelj Krluk sada najbrojnija obitelj u župi Vodice, te da raduje činjenica da će se u svibnju krstit i šesto dijete u još jednoj mnogobrojnoj obitelji. Na kraju je župnik rekao da mi kao kršćani vjerujemo Uskrslom i njegovoj pobjedi koja se očituje u snazi života, a koju u životu slavimo. Ovo je svima nama poticaj da se zalažemo za život i izgrađujemo kulturu života.

 

Tags
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Travanj 2018 22:27
djelomob1.jpg