Srpanj 07, 2020 4827

Vodice Street Festival opet je okupio umjetnike i kreativce kako bi ponudio vodičkim uličicama odličnu atmosferu kao i svaki put dosad

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

I ove je godine naš gradić uživao u kreativnosti i šarenilu. Posjetitelja festivala je, očekivano, bilo manje, no kvaliteta je ostala i dalje na visokoj razini; radionice, koncerti, predstave, izložbe…sve se to dešavao prvih šest dana mjeseca srpnja na vodičkim uličicama.

Zbog epidemiološke situacije koja nas je sve na ovaj ili onaj način dotakla, ove se godine Vodice Street Festival okrenuo isključivo lokalnim snagama; Likovna udruga More, Ljetna glazbena akademija Vodice, Kate Škugor i njezin kreativni kutak za najmlađe, lokalni glazbenici i kreativni izlagači ponudili su svojim sugrađanima i njihovim gostima 6 večeri punih sadržaja.

Pitali smo ih da nam daju kratak osvrt na ovogodišnji Festival i svi su redom pohvalili kreativnost kod mladih ljudi, bez obzira je li riječ o likovnom, dramskom ili glazbenom izričaju.

Tako se Roko Ivanda, koji već godinama izlaže u svojoj Galeriji pod zvijezdama ispod kampanela osvrnuo na mlade školovane slikare koji su sudjelovali na Festivalu i na to kako upravo takva kulturna ponuda čini Vodice različitima od drugih mjesta u našoj okolini. 

Ante Cukrov iz Ljetne glazbene akademije Vodice opisao nam je svoj dojam ovog festivala sa “odlično i super!”  Drugim riječima, 50 polaznika ove akademije imali su priliku učiti i muzicirati sa zvučnim imenima iz svijeta glazbe, a u sklopu Festivala imali su čak 3 koncerta;

“Djeca su pokazala da uživaju u učenju, vidio se njihov napredak i odličan rezultat njihovog rada. Kada je sve završilo vidjelo se da je djeci žao jer su zaista uživala u glazbi i ljetnom programu akademije. Program je bio kvalitetan, a radimo na tome da u budućnosti bude još kvalitetniji”, rekao nam je Ante.

Ovaj festival puno pažnje pridaje programu i sadržajima za djecu. Tako su naši najmlađi imali prilike posjetiti dvije predstave kao i mnoštvo radionica na kojima se njegovala dječja kreativnost.

Kate Škugor, voditeljica radionice “Spretne male ruke” zadovoljna je odazivom djece kod kojih, kako kaže, “kreativnosti nikada kraja”. Njezine se aktivnosti provode sa materijalima koji ne štete prirodi i koji uče djecu da se na kreativan način izraze i stvore unikatan rad.

Pričajući o djeci, Kate se osvrnula i pohvalila Likovnu udrugu More koja cijelo ljeto održava radionice s djecom, a u sklopu Vodice Street Festivala održali su ih tri.

“Bilo je lijepo, izuzetno ugodno. Svi smo se jako zabavili. I mi iz Udruge i djeca i roditelji. A posjetitelja je bilo iznenađujuće puno s obzirom na situaciju.” rekla nam je Lela Srdarev.

Za kraj smo pitali i direktoricu Turističke zajednica Grada Vodica, Anitu Franin Pečaricu kako je ona zadovoljna s Festivalom;

”Ove godine Festival je bio u manjem obujmu zbog epidemiološke situacije, no zato su u prvi plan došli lokalni kreativci i umjetnici. Bez obzira na manji broj posjetitelja, Vodice Street Festival i ove je godine bio veoma uspješan i već se veselimo idućem”, zaključila je.


 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Srpanj 2020 00:49
djelomob1.jpg