Veljača 21, 2021 2543

Naši skauti proslavili Svjetski dan skauta - BP-day izletom u Pišću

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Nakon gotovo 3 mjeseca pauze skauti župe Vodice i Tribunja zajednički su se okupili i na taj način proslavili „BP day“, koji se diljem svijeta tradicionalno obilježava svake godine, 22. veljače. „BP Day“ ili „Thinking Day“ slavi se u čast osnivača skautskog pokreta, sir Roberta Baden-Powella, koji je rođen na taj dan davne 1857. godine. 

Nakon okupljanja na vrhu Zatonske ulice, pješice su se se uputili do obližnjeg polja gdje su se nakon uvodnog pozdrava razdijelili na odrede, točnije na „Vučiće“ – uzrasta od 1. do 4. razreda, zatim „Kune“ – uzrasta od 5. do 8. razreda i „Vukove“, uzrasta od 1. do 4. razreda srednje škole. Sve aktivnosti prilagođene su tako određenoj dobi i najbolje odgovaraju potrebama svakog pojedinačnog skauta. 

Prije konkretnog rada bilo je potrebno dobro se razgibati i zagrijati, tako da su tjelovježbu predvodili već iskusni skauti, koji se osima skautizmom, bave i nekim sportom.

Dobro zagrijani i spremni skauti su krenuli na posao. Vučići su tako izrađivali plakate na temu 10 skautskih zakona, dok su stariji odredi imali ozbiljnije zadatke – kako su oni zamislili rad skauta, što bi oni željeli raditi i što bi ih najviše ispunjavalo. 

Nakon ozbiljnijeg dijela sve je skaute čekao ukusni ručak kojeg su pripremili roditelji skauta, pridruženi članovi vodičkog zdruga. Punih trbuha, praćeni prekrasnim vremenom krenuli smo na najzabavniji dio današnjeg dana u prirodi – došao je red na šetnju i igre.

-    Na kraju dana najveća nam je radost bila vidjeti ozarena dječja lica, a i zadovoljni roditelji nisu bili ništa manje oduševljeni ponovnim početkom aktivnog rada skauta župe Vodice. Nastavljamo i dalje sa svojim tjednim aktivnostima, a sve vas koji želite uključiti svoje dijete u zdrug katoličkih skauta župe Vodice ili Tribunj, javite se vođama Ivanu (0911160494) i Marku(0917865414). – poručili su voditelji skauta

BCD 100%

djelomob1.jpg