Srpanj 13, 2021 2927

Tijat se vraća na liniju 505!

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Nakon pola godine, Tijat se danas vraća iz Malog Lošinja. Nikada duže nije izbivao kao ove godine. Ispada da je zadnju prugu na liniji 505 u siječnju ove godine. Jako nas raduje njegov povratak, iako će biti relativno kratak. Vjerojatno samo do kraja kolovoza.

Iako je Lara odradila liniju bez problema, a znamo da je ovo dosta zahtjevna linija, vjerujem da je Tijatov povratak i njima veliko olakšanje.

Tijata bi u budućnosti svakako trebalo zadržati u Šibeniku jer on ovdje nije samo običan linijski brod već, kako je netko napisao, dio folklora, dio obićaja, uspomena koje čuvaju generacije.

Nije bit grupe pričati samo o liniji koju obavlja nego zadržati ga općenito, urediti i ostaviti da plovi jer njegova kulturna i povjesna vrijednost je neprocjenjiva. Sjetimo se samo generacija posada koje su bile na službi brodu, mjesta gdje je plovio. To sve govori, a emocije prorade.

Stoga kako se bliži sedmi rođendan grupe "Tijat u srcu", nadam se da još uvijek imamo force i da nismo dosadili svojim objavama. To nas svakim danom ohrabljuje i daje dodatnu snagu za očuvanje ovog bisera hrvatske brodogradnje.

Zato idemo dalje jer plovidba Tijatom je doživljaj! 

Robert Udiljak - FB grupa Tijat u srcu

Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Srpanj 2021 16:57
djelomob1.jpg