Kolovoz 13, 2021 6290

Očaravajući nakit od epoksi smole

Mlada i talentirana Vodičanka, umjetnica Dora Čičin-Šain izrađuje neobičan nakit

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Oku posebno zanimljiv, izgledom i dizajnom neobičan nakit koji možete pronaći na štandu kraj spomenika u Vodicama, nasuprot bara Virada, svakog dana od 20.00-23.00 sata. A kako je sve krenulo i odakle se rodila ideja ispričala nam je mlada dvadesetogodišnjakinja Dora Čičin-Šain. 

-Završila sam srednju tehničku školu u Šibeniku. Po završenoj srednjoj školi sam upisala Studij dizajna u Zagrebu, smjer industrijski dizajn i gdje se još uvijek školujem – započela je Dora Čičin-Šain. 

Od malena je voljela crtati i izrađivati razne ukrase.  A, onda u jednom trenutku se probudila želja za izradom nakita od epoksi smole i odlučila izrađivati nakit od te vrste materijala.  Vidjela je na Internetu način izrade te ju je jako privuklo i krenula je na posao. 

Inspiraciju za rad nalazi svugdje oko sebe. 

- U prirodi, gdje često provodim vrijeme jer treniram i brdski biciklizam, ali i na društvenim mrežama – nastvalja mlada umjetnica. 

Izrađuje nakit u kombinaciji sa drvetom i drugim prirodnim materijalima, te različitim bojama i ukrasima.  Izrada nakita me zabavlja i opušta. 

Počeci nisu bili jednostavni, ali je to nije ponukalo da odustane. Bilo je dosta pokušaja i pogrešaka, isprobavanja raznih  načina kako bi došla do željenog rezultata. 

-    Uz kuhinjsku vagu ili graduiranu čašu koristila je i veliku bocu smole i mali lonac kao  učvršćivač. Šprica joj je uvijek bila korisna i za precizno doziranje kako bi nakit bio bez mrlja.   Strpljenje je ključno, jer je kompletno vrijeme sušenja 2 oko 24 sata, a to je proces u kojem na poslijetku ne znate kakav će biti ishod i je li to upravo ono što sam zamislila – dodaje Dora. U  budućnosti planira završiti fakultet i nastaviti se baviti kreativnim radom. 

Iako joj je ovo tek prva godina da se javno predstavila na štandu svojim radom kritike su i više nego pozitivne, a sve ono što Vi možete zamisliti ruke Dore mogu stvoriti. 

Poslijednja izmjena dana Subota, 14 Kolovoz 2021 00:33
djelomob1.jpg