Kolovoz 16, 2021 3604

Golub Sandro tima „Kovačević M&N“ iz Vukovara vratio se u svoje Vodice za devet sati i 40 minuta i tako ostvario povijesni rezultat za dalmatinske golubare

Nenad, Marija i golub Sandro Nenad, Marija i golub Sandro
Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

5. kolovoza 2021. godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja za devet sati i 40 minuta golub Sandro, tima Kovačević M&N je iz Vukovara stigao u Vodice

Nenad Kovačević, poznatiji u Vodicama kao Vuk još iza rata se počeo baviti uzgajanjem golubova

Rođen u Sinju, ovaj pedesetogodišnjak preseljenjem u Vodice, nastavio je sa svojom ljubavlju i trenutno na svom balkonu u drvenom kavezu, golubinjaku, ima 36 golubova, od čega 8 matičnih, koje ne pušta vani, već hvata mlade za let.

- Moji su golubovi naučeni na ljude i uvijek se vraćaju kući. A za to je potrebno puno treninga, truda, upornosti i zdrave prehrane, jer je perad sklona pretilosti – započeo je Nenad Kovačević, Vuk priču o golubovima.

Iako se bavi građevinom, golubovi su njegova ljubav i svo svoje slobodno vrijeme posvećuje njima. A ove godine je na vlastito iznenađenje i iznenađenje svih ostalih Sandro imao najbrži let.

- Kako je golub simbol mira posljednjih nekoliko godina tradicionalno se za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja golubovi nose u Knin i Vukovar. I to Slavonci, golubari, nose golubove u Knin, dok Dalmatinci, Ličani i Zagrebčani nose golubove u Vukovar – nastavlja Vuk.

Ukupno je ove godine sudjelovalo oko 570 golubova za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

- A  kako je taj dan bilo jako loše vrijeme tako iznimnom rezultatu nisam se nadao – dodaje Kovačević.

Za devet sati i četrdeset minuta Nenadov golub se iz Vukovara vratio u svoje Vodice na što je iznimno ponosan, ne samo zbog iznimnog rezultata i brzine leta, već ponosa što kao hrvatski branitelj u spomen na sve poginule  kolege i branitelje sudjeluje u ovoj tradiciji.Ali nije to jedini uspjeh njegovih ljubimaca. 2016. godine bio je najbolji s golubom Markom u klubu.

Njemu nagrade nisu prioritet, kad ljubav prema svojim ljubimcima je ono što Nenada ispunjava i čime se i dalje želi baviti – svojim golubovima.  

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2021 13:48
djelomob1.jpg