Studeni 09, 2021 2032

U sjećanje na velikana šibenske biskupije i vodičke crkve, don Josipa Mrkice koji je sahranjen u crkvi sv. Križa na starom groblju.

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Studeni je mjesec prisjećanja na naše pokojne, kada obilazimo njihove grobove i kitimo ih cvijećem, palimo svijeće i molimo se Bogu za njihove duše.

Studeni je također i mjesec prisjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih gradova i sela, koje su prije 30 godina podnesene u obrani Hrvatske, pri tome ne zaboravljajući ni sve ostale nevine žrtve stradale za pravednu stvar, tijekom burnog i krvavog 20.stoljeća. Stoga je običnim ljudima neshvatljivo i neprihvatljivo ovih dana čitati iz raznih medija i sa raznih portala neumjesne izjave raznih "Dežulovića" koji obezvrijeđuju uspomene na nevine žrtve podnesene za sobodnu domovinu Hrvatsku. 

Ovih dana također smo se u molitvama prisjetili pokojnih župnika i kapelana koji su služili u našoj župi Vodice. Ovdje donosimo članak iz splitskih novina"Narod" iz prosinca 1890.godine u sjećanje na narodnog i duhovnog velikana onih vremena šibenske biskupije i vodičke crkve, don Josipa Mrkice koji je sahranjen u crkvi sv.Križa na starom groblju.

 

  Križan-Dinko Vučak

djelomob1.jpg