Siječanj 28, 2022 2540

Prirodna ljekarna: U Gradskoj knjižnici Vodice započela radionica samoniklog jestivog bilja

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Knjižnice danas više nisu samo mjesta gdje se posuđuju knjige. U njih se odlazi po informaciju, čitaju novine i časopisi, strane knjige, uči se na toplome i sigurnome, koristi se računalima.

U njima se često održavaju kreativne radionice, kulturna događanja i usvajaju se nova znanja. Toga su svjesni i u vodičkoj knjižnici, a jedna od prvih edukacija u ovoj godini je Radionica sakupljanja samoniklog jestivog bilja gdje se polaznici educiraju u branju i pripremi „dibjeg zeja“ pod stručnim vodstvom Ante Sladoljeva – Guje koji je za prvu prezentaciju ubrao biljke te knjižničarke Martine Tabule.

Zanimljivo predavanje okupilo je petnaestak naših mještana raznih dobnih skupina. Radionice će se održavati u prirodi prema kalendaru branja biljaka, a povremeno će se susretati i u Knjižnici kako bi raspravili o naučenom i nešto od ubranoga degustirali.

Zainteresirani se mogu još prijaviti osobnim dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj telefona 022/442-095 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Siječanj 2022 22:45
djelomob1.jpg