Studeni 22, 2022 13210

Nikad lakše do svježe ribe: Jako jugo na obalu izbacuje velike ciple

Ocjeni sadržaj
(18 glasova)

Ko je iša u Staru školu, zna kako je to kad zapuše jugo. More dođe skroz do skalin. Pa nije nikakvo čudo da i pokoja riba ispliva. I jutros se baš to desilo.

A, zadnji godin, kad je jugo, pojavi se i žena u žutoj kabanici. Kate. Španjina. Pa, se i to jutros dogodilo.

Doslovno je izronila iz mora. S mobitelon u ruci i papirnatim maramicama u žepu. Jer, triba mokri mobitel svako malo pobrisati. Gledajući je kako uživa u valovima koji je nadskakuju, pomislili smo (mi iz knjižnice): „E, da se barem sad pojavi Pere iz Info Vodic ili neko iz njegove branše, pa da je lipo posnimi.“

Kad, evo ti Hrvoja, Moše i Kreše! Novinar Gunjača, majstor rasvjete i tona Karabuva, i snimatelj Morić. Ekipa šibenskog studija HTV-a. Odnekud se pojavila i prva fotelja Sela. Ante Marko. Cukrov. Rečeni Desto. Krešo je upalija kameru, Hrvoje uzeja mikrofon u desnu ruku, Mošo (golman vodiških veterana rukometaša i vridni HGSS-ovac!!!) malo rasvitlija scenu, i započelo je snimanje. I razgovor s Katom i Destom. O jugu. O Vodicama kad je jugo. Ako se danas malo odmaknete od nogometa i pribacite na Prvi program, moći ćete ih gledati i slušati u informativnim emisijama Hrvatske televizije.

Živili!

P.S. Katin muž Ante je trenutno u dalekoj Štraliji. Puno joj fali pa ga i ovim putem pozdravlja.

Foto: Kata Španja i Gradska knjižnica Vodice / Tekst Ivica Bilan

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Studeni 2022 14:56
djelomob1.jpg