Ožujak 07, 2023 2956

Sastanci su završeni i samo se čeka sjednica Gradskog vijeća za pozitivnu odluku o izgradnji Skate parka

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Kada se mlade snage pune entuzijazma i ljubavi prema skateboardingu udruže da bi ostvarile zacrtano ništa i nitko ih ne može spriječiti. Zasukali su rukave, okupili se i ideju sproveli u djelo. Sada čekaju sjednicu Gradskog vijeća Grada Vodica. Ako se sve posloži, a prema dogovoru s gradonačelnikom Antom Cukrovom, trebalo bi, kamen temeljac za Skate park Vodice ubrzo bi mogao biti postavljen.

Još 2018. godine započeli su razgovori o realizaciji Skate parka u Vodicama. Tada su prve skice i idejni projekti razrađeni s prijedlogom lokacije na Bambolovcu. Međutim nije teklo sve baš glatko. U međuvremenu taj prostor dobio je drugu namjenu, pa su skejteri došli s idejom da novi park smjeste u športsko rekreacijsku zonu Račice.

- Pregovori s gradonačelnikom Cukrovom započeli su u rujnu 2021. godine. Imao je sluha od samog početka, prihvatio je ideju i predložio prostor na kojem se može napraviti jedan od najboljih Skate parkova u regiji. Koncem 2021. godine smo imali idejni projekt – rekao je Tonko Gulin, jedan od osnivača Udruge Bokon.

Arhitektima koji rade na projektu mladi zaljubljenici u ovaj sport davali su svoje prijedloge pa uz njihove sugestije i stručnost arhitekata glavni projekt je brzo bio gotov.

- Krajem 2022. godine sva dokumentacija je pripremljena i glavni projekt je dobio sve potrebne dozvole. Uspješni su bili i svi sastanci s gradonačelnikom Antom Cukrovom – nastavlja Gulin.

Sve što su mogli strastveni skejteri iz Udruge mladih Bokon su napravili i sada čekaju sjednicu GV Grada Vodica koja bi trebala biti oko Uskrsa.

- Očekujemo tada raspisivanje natječaja za Skate park u Vodicama koji bi trebao biti uvršten u rebalans proračuna za 2023. godinu. Prijedlog je da bude izgrađen pored Sportske dvorane Račice – nastavlja Gulin.Prije sjednice namjeravaju prezentirati sve što je do sada napravljeno, kako će izgledati i zbog čega žele Skate park Vodice, vjerujući da će to biti jedan od najboljih Skate parkova u Hrvatskoj, a i šire. Trenutno obožavatelji daske s četiri kotača, skejtaju gdje stignu.
Od Vodica, ali i šire. Vikendima putuju u Solin i Split da bi uživali u ovom sportu. Osim što su samopouzdani i poduzetni ovi mladi momci Skate park ne žele samo zbog vlastitih interesa.

Naprotiv, žele ga zbog dobrobiti svih mladih u Vodicama, ali i zbog poboljšanja društvenog života te podizanja kvalitete sportskih sadržaja u gradu Vodice.

Kako je skateboarding postao dio Olimpijskih igara od 2020. godine, imaju razlog više da vrijeme provode trenirajući ovaj nimalo jednostavan sport.

Do sada su svi vodički skejteri bili samouki, a možda već neki budući naraštaji budu imali priliku za treniranje, jer ova mlada ekipa skejtera ima u planu i školu skejtanja.

Samo ako se položi kamen temeljac za izgradnju Skate parka. A hoće li, saznat ćemo na sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica koju svi željno iščekuju.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 07 Ožujak 2023 23:03
djelomob1.jpg