Kolovoz 08, 2016 6437

Uređenjem novih plaža, psi će napokon dobiti svoje kupalište!

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Iako se uvala ispred Stare škole već neko vrijeme koristi kao kupalište za pse koje je to trebalo postati i službeno, iz Grada poručuju da nakon negativnih reakcija iz obližnjih hotela, ali i ponekih Vodičana, od te ideje su – odustali.

 

- 'Vodice trenutno nema prilagođenu takvu vrstu plaže. Dok budemo uređivali gradsku plažu Vruje te plažu od Punte do uvale Bristak svakako ćemo voditi brigu o psima i predvidjeti odgovarajući kutak i za njih. Po dolasku prijedloga određene lokacije od strane Udruge 'Moj pas', rezervirati ćemo mjesto i postaviti tabelu'.' – najavila je gradonačelnica Branka Juričev – Martinčev.

Plaže za pse nemaju precizno postavljene kriterije za svoje ostvarivanje, no neki su pak očiti. Prvenstveno, da bi ju prepoznali treba imati naznačenu tablu, uz poželjni prirodni hlad, lagan pristup moru, ali i samoj plaži. Mora imati vidljivo istaknuta odlagališta za pseći izmet te biti primjereno odvojena od ostatka obale koja nije predviđena za četveronožne ljubimce. Stoga je logično da spomenuta uvala nije mogla dobiti taj status.

13987166_10153896615492877_663959089_o.jpg

Iz Turističke zajednice grada Vodica podržavaju ideju kupališta za pse iako do sada nije bilo nikakvih žalbi ni zahtjeva od strane gostiju.
- 'Vjerujem da će se pri uređivanju novih plaža naći mjesta predviđenog isključivo za njih te se radujem tome kao prilogu turističkoj ponudi. Brojni gosti svoje kućne ljubimce smatraju članom obitelji te se od njih tijekom odmora ne žele odvajati ni na plaži, ali ni u restoranima. Imamo eto sreću što je većina naših ugostiteljskih objekata tijekom ljetnih mjeseci otvorenog tipa ili na štekatima te ne predstavljaju nikakav problem.' – kazala je direktorica TZ grada Vodica, Anita Franin Pečarica.

deb1c23ac1266e26ae32acb51b5fc544_XL.jpg

Iz Udruge 'Moj pas' svakako će dostaviti prijedlog, a do tada u potrazi za osvježenjem svojih čupavaca snalaze se kako umiju i znaju izabirući zabačene plaže težeg pristupa. Realiziranje takvog projekta uvelike dodatno će, uz već otvoreni park doprinjeti kvaliteti života kućnih ljubimaca, ali i njihovih vlasnika.
- 'Otvorenje samog parka razveselilo je brojne Vodičane, ali i one iz susjednih mjesta. Tijekom ljetnih mjeseci često nas posjećuju stranci oduševljeni ovakvim prostorom. Park ima svoje radno vrijeme, zatvorenog je tipa. Iako se brinem o parku i njegovoj čistoći, mogu pohvaliti sve korisnike za odgovorno ponašanje. Sad idemo ka novom cilju te se veselimo plaži.' – zaključila je Vesna Mikšić, predsjednica Udruge.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2016 22:58
djelomob1.jpg