Listopad 26, 2016 4187

Sjećate li se kada ste nekome zadnji put pomogli?

Caritas kao sinonim za pomaganje: brojnim Vodičanima potrebna je naša pomoć!

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Danas, 26. listopada, obilježava se Međunarodni dan međusobnog pomaganja. Ovaj dan svima nam je podsjednik da se osvrnemo oko sebe i uočimo ljude kojima je pomoć (prijeko)potrebna. Caritas, čija su vrata otvorena uvijek i svakome, svojevrstan je sinonim za pomaganje.


Onima koji nemaju ništa, svaka sitnica mnogo znači. 10-ak je Vodičana koji aktivno, svakog mjeseca pomažu preko Caritasa, a pri tom se ne misli samo na materijalnu pomoć.
- Oko nas se nalaze ljudi koji se na neki način osjećaju neprilagođeni i izolirani od društva, usamljeni su, teško se kreću... Mi to trebamo prepoznati. Njima je nekad potrebna samo osoba koja će ih saslušati, savjetovat, podsjetiti ih da nisu sami. – kazala je Vjera Lipić, voditeljica Caritasa župe Vodice.


Grad Vodice na razne načine pomaže 183 obitelji na našem području, a Caritas im tu uskače dodatno. Prethodni mjesec osigurali su ogrjev za 15ak obitelji te školske knjige za obitelji s više djece i slabijeg imovinskog stanja.
- Osim toga, za blagdane posjetimo te obitelji, samohrane majke, starije i nemoćne. Neki žive od minimale od 800kn mjesečno, a mi smo tu da im barem prigodno pomognemo. Često se dogodi da od donacija platimo račune za vodu, napravimo dokumente (dogodi se da nemaju ni osobnu), odvedemo doktoru...


Uskoro će Caritas župe Vodice dobiti svoj ured, a do tada svoje donacije uvijek možete donijeti u crkvu ili ostaviti u škrabici sv. Ante kod oltara.


Neka nam obilježavanje ovog Dana bude podsjetnik da na ovome svijetu nismo sami te da u svakome trenutku , u svako doba dana i godine imamo širom otvorene oči da ih uočimo i ruke da im pomognemo. Nekada je dovoljno ustupiti mjesto u autobusu onome kome je potrebnije, pridržati tešku vrećicu ili pak samo uputiti smješak ili toplu riječ. Dobro je činiti dobro.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Listopad 2016 10:36
djelomob1.jpg