Studeni 03, 2017 16029

Čarolija stvaranja ogledala od stakla: Vodičanin Lovre Birin ručno izrađuje unikatna ornamentna zrcala

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Staklarska radnja Birin najstariji je i jedini staklarski obrt na području Vodica. Obrt djeluje više od 25 godine, a utemeljio ga je u svojoj kući u ulici Vlahov Venca Blaž Birin. Na početku su uokvirivali isključivo slike, a kroz određeno vrijeme u razvojnim fazama obrt se širio pa su počeli raditi sa Izo-staklima, raznim vrstama nepravilnog stakla raznih debljina, pleksiglasom i lameliranim staklom te kaljenim staklom za kuhinje, staklene ograde, wc-e i slično.


Gotovo četvrtstoljetno postojanje ovog obrta obilježeno je vrhunskom uslugom i dugoročno dobrim odnosom s klijentima i kupcima, koji se temelji na povjerenju i uzajamnom poštovanju. Iz generacije u generaciju prate ih njihove vjerne mušterije.

Od 2017. godine posao preuzima sin Lovre Birin koji s rastućim dizajnerskim trendom potražnje za ručno rađenim predmetima počinje izrađivati ornamentalno staklena ogledala.

newyork.jpg

Ogledala su unikatna, ručno izrađena i idealna su za ukrašavanje interijera

- Svako ogledalo zahtijeva mnogo truda i rada, ali kada nešto volite, nije teško. Obično mi je za izradu jednog ogledala potrebno nekoliko dana, a ponekad i par tjedana ovisno o zahtjevnosti. Do sada sam napravio desetak ogledala raznih veličina i oblika, međutim mogućnosti je zaista mnogo, ogledala mogu izraditi po narudžbi, dakle po ideji klijenta – rekao nam je staklar Lovre Birin

IMG_2483.JPG

Osim svoje primarne namjene ogledala, u estetskom pogledu mogu zaokružiti, uljepšati interijer i dati mu poseban pečat, a uz ovako ručno izrađena ogledala Lovre Birina svaka će prostorija zablistati.

Kontakt: 097 / 752 – 1260 ili 022/440-020
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Studeni 2017 19:20
djelomob1.jpg