×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/sig/ljubomir
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sig/ljubomir
Travanj 25, 2015 5237

Ništa kinesko: Autentični i originalni proizvodi objedinjeni na jednom mjestu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U vremenu nenormalne ekspanzije kineske robe rijetkost je vidjeti autohtone proizvode našeg kraja na jednom mjesto. Svijetli primjer je obiteljski dućan – suvenirnica "Šimun" u vlasništvu mladog bračnog para iz Vodica, Marka i Teje Juričev-Martinčev, koji se nalazi u samom centru Vodicama na vodičkoj šetnici.

- Ono što nas čini posebnima je upravo ekskluzivnost naših proizvoda koje izrađujemo, kao i onih proizvoda koje za nas izrađuju probrani, manji proizvođači. Svaki je proizvod pažljivo osmišljen, a zatim s puno ljubavi i strpljivosti doveden do završnog izgleda – kazao je Marko Juričev – Martinčev

- Način na koji naša suvenirnica djeluje je da stvaramo svoje proizvode, uz suradnju sa kulturnim udrugama, likovnim udrugama, kao i raznim kućnim radinostima. Također, uz svoje proizvode, našu ponudu čine i proizvodi od drugih obrtnika ili obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava iz Vodica, vodičkog zaleđa i otoka, kao i cijele šibensko kninske županije, uz još neke autentične proizvode i iz drugih krajeva Hrvatske. Kupcima ne prodajemo samo suvenir, već mu i ispričamo poveznicu između suvenira i našeg kraja.

-Glavna nam je ideja motivirati i angažirati širu zajednicu na konkretan rad, na proizvodnju, te onda na frekventnom mjestu prezentirati te proizvode i tako stvoriti dodatnu vrijednost u turističkoj ponudi grada Vodica istaknuo je Marko te dodao da su se uspjeli profilirati na tržištu kao originalni i prepoznatljivi, naročito u ljetnim mjesecima, gdje se svojom ponudom znatno razlikuju od konkurencije koja mahom nudi niskokvalitetne proizvode, većinom kineske proizvodnje.

Suvenirnica Šimun radi već četiri godine a svaku godinu upotpunjuje i obogaćuje svoju ponudu. Nakon zimske stanke danas je uz blagoslov župnika don Franje Glasnovića otvorila svoja vrata za nadolazeću sezonu.

Ukoliko tražite originalan i autohotoni suvenir posjetite suvenirnicu "Šimun" i sigurno ćete naći nešto za svoje drage prijatelje, goste i turiste.

Poslijednja izmjena dana Subota, 25 Travanj 2015 14:29
djelomob1.jpg