Svibanj 23, 2018 4602

Otvoreno pismo Marije Friedrich koordinatorice volontera građanskih inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ i „Narod odlučuje“ za Vodice

Budući da su se na društvenim mrežama pojavili neki koji koriste prikupljanje potpisa za referendum za izbacivanje vlastitih ogorčenja prema gradonačelnici i drugim neistomišljenicima, Marija Friedrich koordinatorice volontera građanskih inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ i „Narod odlučuje“ za Vodice smatrala je potrebnim da napiše ovaj dopis (kao koordinatorica za Vodice) i javno ogradi sve volontere od toga.
"Jer, niti je itko od nas koga vrijeđao, niti nam je drago kad to pročitamo. Naprotiv, to nas vrlo žalosti." - poručila nam je Marija Friedrich u uvodu pisma koje je poslala na adresu redakcije portala Infovodice.

Pročitajte ga ispod

Dragi naši sugrađani,

Ovih dana na nekim društvenim mrežama pojavili su se nedolični komentari koje se pogrešno povezuje s volonterima građanskih inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ i „Narod odlučuje“. Kao koordinatorica inicijative „Istina o Istanbulskoj“ za naš grad, zajedno sa svojim suprugom, želim istaknuti da takvi komentari nemaju veze s nijednim volonterom niti itko od nas likuje radi istih. Naprotiv, izražavamo duboko žaljenje da je uopće netko potaknut vrijeđati dostojanstvo čovjeka. Upravo su obrana dostojanstva svakog čovjeka te njegovo suvereno pravo na slobodu izražavanja stavova te življenja u skladu s njima, ono što nas je ovdje potaklo i okupilo da istupimo i darujemo svoje vrijeme za dobrobit sviju nas u domovini.

Ako bilo tko želi pomoći u prikupljanje potpisa, bit će dobrodošao. To može ostvariti potpisivanjem, motiviranjem i informiranjem poznanika, doniranjem za tekuće troškove i nadasve molitvom. Ističemo da vrijeđanje i etiketiranje nije naš način.

Možemo imati razne argumente za i protiv te o njima voditi raspravu, ali oštro osuđujemo vrijeđanje te ovim putem apeliramo na sve naše građane da ako žele izraziti svoje stavove za to biraju riječi i metode koje su u skladu s dostojanstvom svake ljudske osobe.

Mi se ovdje zalažemo da se poštuje istina o čovjeku. U skladu s time, želimo da se u našem sustavu odgoja i obrazovanja te u zakonodavstvu ne podlegne ideologiji koja je u suprotnosti kako sa zdravim razumom tako i sa suvremenim činjenicama biologije i antropologije.

To nam je cilj. A izuzetno nam je žao da se našao netko tko je iskoristio ovo da izrazi svoje osobne frustracije. Od toga se ograđujemo i takve metode oštro osuđujemo.

Marija Friedrich

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Svibanj 2018 18:10