Studeni 23, 2015 3730

Treća obljetnica oslobađanja hrvatskih generala

Treća obljetnica oslobađanja hrvatskih generala Generala Gotovina u posjeti župe Svetog Alojzija Stepinca u Srimi
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Za studeni se može reći da je mjesec svehrvatskog sjećanja. Sjećanja koja se moraju trajno memoirati, kako bi se saćuvana i obranjena istina predala dolazećim hrvatskim generacijama, ali i svijetu i svjetskoj javnosti, koja je dijelom i suodgovornik te naše stradalničke prošlosti. Bez saćuvanih i memoiranih spomendana prošlost je osiromašena, necjelovita, vraća se, i često je nezaštićena pred onima koji je krivotvore i ne priznaju.

A kada je takva, a bila je sve do danas jer nam je branjeno da je spomeniramo, jer su nam je krivotvorili, i kada je mi ka narod ćinimo takvom, a ćinili su je pojedinici i kroz tajno haaško svjedočenje, i kroz klevetanje Hrvatske da je bila agresor na Bosnu i Hercegovinu, tada nam postaje vrlo nestabilan temeljac življenja suvremenosti, i gradnje budućnosti. Zaboravnost spomeniranja važnih datuma naše prošlosti, opasno je za našu budućnost, jednako tako kao i zabrane koje su nam namećane na sijećanje bilo tih dana, bilo hrvatskih velikana koji su te dane ućinili velikima i povijesnima. Toliko velikima da su zadužili mnoge dolazeće hrvatske generacije, da ih ćivaju i njeguju, te tako oćuvane prenose s jednog na drugo koljeno.

Spomeniranje tih znakovitih dana znak je zahvalnosti onima koji ih svojim djelom i ućinili velikima i povijesnima. I zato je ove 2015-te godine, koja je ispunjena mnogim obljetnicama iz sužanjske i stradalničke, ali hrabre i oslobodilačke, hrvatske trinaeststoljetne prošlosti, udruga Hrvatski Domobran Šibensko-Kninske županije Ogranak Vodice sjetila se, i Bogu zahvalila, i treće godišnjice oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markaća. Njihovo oslobađanje u Haagu, zapravo, je i svehrvatsko oslobađanje od tereta grijeha prošlosti što mu ga velikosrpski agresor, ali i junostalgičari u Hrvatskoj, htjeli natovariti na leđa.

Sloboda ulujnih generala Hrvatske pobjedničke vojske 16. studenog 2012-te je i konačna sloboda Hrvatske. Dan završetka i Drugog svjetskog rata, kojeg su Srbi nastavili, devedesetih godina prošlog stoljeća, agresijom na Hrvatsku, i vodili ga političkom agresijom na hrvatske generale u haaškom uzništvu.

Stoga je 16. studeni 2012. i dan završetka Domovinskog oslobodilačkog rata, te konačne hrvatske pobjede nad velikosrpskim fašizmom. I zato se taj Dan treba memoirati, učiti o njemu, i predati ga na ćuvanje. Treba ga ispuniti i zahvalama Bogu, koji je u braniteljskoj krunici oko vrata uvidio čistoću hrvatske borbe za slobodu. Zahvale Bogu za taj dar slobode u neovisnosti osvijetlile su poglede i onima koji su tog, za Hrvatsku i hrvatski narod, povijesnog Dana donijeli tako pravednu i hrabru oslobađajuću presudu.

Odbor Hrvatskog Domobrana Ogranak Vodice, stoga se, u pripremama obilježavanja sjećanja na Vukovar i Škabrnju i prisjetio i tog Dana, oslobađanja hrvatskih generala iz haaškog uzništva, odnosno oslobađanja Hrvatske.

Tajnik Vinko Đotlo

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 20:21
djelomob1.jpg