Svibanj 02, 2016 3415 http://hcz-zu.hr/

Uz 21. obljetnicu „Bljeska"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Mora bljesnuti bljesak da bi zagrmila oluja. I bljesnu „Bljesak" prije 21 godinu, 01. svibnja 1995., na okupiranom hrvatskom tlu, te najavi „Oluju", koja se i dogodi par mjeseci kasnije. Obasjao je „Bljesak" Hrvatsku i hrvatski narod te povijesno pobjedničke 1995. godine, i upisao je u nezaboravne godine hrvatske povijesti. Najavio je, protiv svih svjetskih i domaćih ćuvara i nostalgičara juzajednice, pisaca Načertanija, i crtača granica Velike Srbije, olujno oslobađanje i ostalog okupiranog hrvatskog teritorija.

Dio okupirane i ubijane, mučene i ćetiri godine ponižavane Hrvatske oslobođen je snagom pobjedničke Hrvatske vojske samo u 32 sata vojno- redarstvene akcije „Bljersak". Oko 600 ćetvornih kilometara okupirane hrvatske zemlje, koja je godinama hranila i okupatore, Tuđmanovom osmišljenom vojno-redarstvenom akcijom „Bljesak", oslobođeno je od velikosrpskih šajkača i partizansko komunističkih titovki, koje su se u vrijeme okupacije natjecale u zlu, u rušenju, u progonima Hrvata i trganju hrvatskog korijena.

U uredu najvećeg hrvatskog vojskovođe, i državnika Dvadesetog stoljeća, doktora Franje Tuđmana, u vrijeme dugogodišnje porobljenosti Hrvatske i Hrvata, pet do dvanaest, državnički hrabro i domoljubno zanosno, potpaljen je oslobađajuči bljesak na crnom okupiranom hrvatskom teritoriju. Okupatoru, ali i svijetu oko osam tisuća hrvatskih domobrana što su u toj vojno-redarstvenoj akciji Hrvatske vojske nedali da bljesak utihne prije nego sloboda zasja, poručili su da su spremni i dalje, za Oluju.

Samo u trideset i dva sata u vojno pobjedničkoj čistoči Hrvatske vojske, kasnije s pravom svrstane u vrh svjetskih branitelja slobode i ćuvara mira, Hrvatskoj je vraćen okupirani dio zemlje. Nažalost, oslobođeni teritorij velikosrpska šajkača i kapa titovka, kako joj bivši predsjednik pjeva da je lijepa i slika se pod njom, a bivši premijer nostalgiči za njom pozdravima „drugarice i drugovi", očistili su od Hrvata, i napravili etnički čisti srpski prostor na hrvatskoj zemlji.

Zbog činjenice da se na oslobođeni teritorij mogu vratiti prognani Hrvati, na svoja ognjišta i u svoje domove, koje su tvorci Velike Srbije več bili dodijelili svojim zaslužnim zločincima, „Bljesak" je još više sjao i obasjavao im puteve povratka. Započima pisanje pobjedničke hrvatske povijesti, i velikim koracima se ide u svehrvatsko oslobađanje.

Hrvatska pobjeda na ostacima nacizma, fašizma i komunizma ulazi u europsku i svjetsku povijest. Hrvatski „Bljesak" zauvijek je razbio crnilo triju najveći zločinačkih ideologija, od kojih komunizam još uvijek ima pristalica i ćuvara u hrvatskom političkom društvu. I stoga „Bljesak" nije samo oslobađanje Hrvatske, več i šire, Europe gdje su te tri ideologije ostavile duboke tragove svojih zločina. Uz to, bio je to i početak kraja velikosrpskog imperijalizma, zacrtanog, i stoljećima sanjanog u granicama Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Sve je to veliki razlog svehrvatskog memoiranja 21. obljetnice „Bljeska", i njegovi hrabrih branitelja koji su se na poziv Domovine, i vrhovnog zapovijednika doktora Franje Tuđmana, odazvali, krenuli i oslobodili okupirani hrvatski teritorij. Snagom Tuđmanove pomirbe, vrijednote koja krasi sve slobodne i neovisne demokratske zemlje olujno je oslobođen dio okupirane hrvatske zemlje, desetljećima gažen i otiman velikosrpskom politikom, gdje i jedan Srbin živi to je Srbija.„Bljesak" je istina čiste vojničke pobjede Hrvatske vojske, na koju su kukavički uzvratili poraženi velikosrbi granatiranjem glavnog grada svih Hrvata, ćijih se žrtava, također u ovom spomeniranju sjećamo. Istina koju smo dužni prenositi dolazećim hrvatskim generacijama, i svijetu, nedajući nikome da je prlja, razlog je što je Hrvatski Domobran ćuvar i branitelj te istine, i što je se s velikom zahvalnošću sjeća i obilježava i ove 21. obljetnice.

Hrvatski Domobran

Tajnik

Vinko Đotlo

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 08 Svibanj 2016 12:47
djelomob1.jpg