Kolovoz 13, 2020 4051 Unsplash

Paškina "Vodiška ćakula": HANS bi "Vodišku", ali nije u šoldima sve

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

A ko ne bi volija i zavolija Vodišku, a još ako ima dobre apartmane, po mogućnosti njih pet, šest, i to stotinjak metri od mora, uzvraćan ja Švabi, Hansu Peteru iz Stuttgarta, onako pomalo u zafrkanciji da se ne naidi, dok ćakulajemo uz bevandu, ondi u kafiću blizu pijace, o njegovoj najnovijoj štoriji.

Znan Hansa već desetak godin, pravi je švapski gospodin nije ono da svako malo ljubi ruke, ali je kavalir od glave do pete i ča je najvažnije nije škrt.

Bez problema oče platit dobru marendu u Burinu i bevandu ovde u portu. Spojilo nas more, pomoga sam mu nešto oko nautike i naučija ga lovit ribu, baciti vršu, kalati partangal..

A on je i lipo naučija govoriti dalmatinski. Inače u Vodice dolazi već 20 lita , a otkako je prije nekoliko godin posta udovac sanja o nekoj Vodiški.

Mislin se, dobar mu je to san, nema šta. Kupija je tu gori ispod magistrale jedan mali apartman i cilo lito je Vodičanac.

Nema šta nego lipo ti je moj galebe, ča je zna reći naš Oliver. Sve su to Hansove želje jedan kroz jedan, samo lipe i željene Vodiške na vidiku još ni. Ali u svemu tome je utješno da kada cili naš svit seli u Njemačku bar se naš Hans pravi Švabo iz njiove velike metropole vraća u Rvacku.

Istina njegov povratak nije vezan uz povećanje demografije, šta bi reka ŠTERC oli ZEKANOVIĆ, ali zato će biti povećanje šoldi, (šta želi MARIĆ) jer Hans ima penzijun malo višu i za njemaški svit.. A mislin se opet lako se Hansu vratiti u Rrvacku kada ima lipu švapsku penziju i još pinez sa strane onako refužo, jer nikad se ne zna. Ali eto ni dobar penzijun mu nije dovoljan, jer uz dobre šolde traži i srodnu dušu, liplju polovicu. Hrabrim ga, govorin mu kako mu to i neće biti teško naći samo treba reći nekome šta traži da ljudi znaju, pa bi ga možda i neko namirija na kakvu liplju šjoru, njegovih godin, oli mlađu, izgleda da bi to bilo bolje, jer u slučaju da Hans prije otputuje Bogu za kurira da ko ima naslidit švapski penzijun.

 Ne znam da li bi mu bilo pametno javiti se u koju agenciju za spajanje duša, našemu Nediljku Gansteru u Imocki , pa neka ga stavi u kartoteku. Oli priko interneta bi bilo najlakše nešto zakučati. Kad sam mu spomenija ljubav priko interneta kada se jadni Hans naidija. Ne voli internet ni fejzbuke, twitwre i instagrame. Ej, mislin se moj rode, danas ti nema ništa bez toga, jer danas se najbolje ljubuje priko zraka, interneta. Ne moš falit kume.

Lipi njemaški penzijun od 2000 eurića

Ali Hans se bolji kada bi izrazija svoju želju priko interneta da bi se odman javilo svakakva svita, da bi ga i ismijavali, a još kad bi komu reka da ima penziju od 2000 euri, bilo bi tu svašta.

A ako mu ni to ne pomogne neka stavi oglas na "Info vodice", oli neka napiše svojon rukon na komad papira i s puntinima zabije doli na oglasnu ploču kraj pjace. Neka napiše da traži žensku koja će nasliditi njegovu njemašku penziju kad umre, palin mu živce pomalo iz zajebancije i govorin mu kako mora paziti da ga ko ne bi optužija za nekakvi seksizam, jer je to u Rvackoj u modi.

A inače HANS je čovik od reda i mira, čelične discipline i cili život je bija neki visoki Beamte (državni činovnik) u Njemaškoj. Mislin se tako je  visoku penziju uvatija , a ne virujen da se je u životu ikad vruć vode, a ni pive napija. A ne ka moj netjak bidni IVE ča je cili život aluminij valja na Ražinami i eno ima iljadu i po kuni.

Ali je...ga, tako je to u životu, neko ima puno para a neko malo, sve ovisi kako te čapa.

Ja iman dobru, mladu i lipu ženu ali malu penziju, a Hans ima veliki penžijun ali nema ženu svog života, a čini mi se i nikakvu, jer mislin da su mu žene lošija strana u životu.

Mislin se, isto se ne bi sada s njim minja, jer nedam ja moju šjoru ni za kakvu penziju, ka šta bi reka Grdović uz bevandu "Nije u šoldima sve", e neka te tu kraj mene jer starost gre, gre.....

Nikad se ne zna, zlu ne tribalo, a za Hansa mislin se nema zime jer sa dvi iljade euri misečno puno toga more imat u Rvackoj, u Vodicami, a pogotovo još sada kada ovi iz Sabora najavljuju ekonomsku krizurinu.

Kako, ne znam, ali lipi moji sritni i zdravi bili, a ako ko zna i more pomoć Hansu, posebno neka šesna šinjorina neka mu pomogne, sve je stvar dobre volje i metematike, a do druge zgode evala i lipo vas pozdravlja vaš mali PAŠKO sa vodiške rive.

Jer vapor svaku malo gre, i ne valja zakasnit . A novitadi ovih dana puno ima jer dolazi mi prijatelj Claudio iz Njemaške, pa kad mu ispričam Hansovu storiju neće moći virovati svojin ušima. Ali eto neka nama našeg Švabe ANSA!!!

djelomob1.jpg