Studeni 14, 2020 5402

PAŠKINA "Vodiška ćakula": Na Prviću kihnu, a ti dobiješ „KOKU“ u Vodican?

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Boga mi dragoga šempijat će nas ova korona, ne ča bi sami sebe šempijali nego neki opet naš strašljivi svit ča se boji svega i svačega, ka i ova moja nesritna Mare, ča me svaki dan dobro naidi u vezi ove naše Wuhanske koke.

Tako me jutros naljutila iza ranijega, jer sinoć ni oka nije mogla sklopiti kad je ćula na televizijunu kako svaki dan imamo priko 3 iljade novih kokaša.

A još onaj nesritni HAJDAŠ kad je dolija ulje na vatru, pa reka da ćemo uskoro imati više od 10 iljad kokija svaki dan. E, pa moj svite , mislin sve je to previše za naš čufit, mislin moždane vide.

Zato danas o straja cili Božji dan nisan izlazija iz kuće, nego tek navečer kažen, gren učiniti đir po rivi, jer znan da doli posli devet uri nema ni pasa, pa san siguran da se bar neću zaraziti sa ton beštijon.. Ali san se za điradu opet dobro opremija, nabija veliku maskurinu, dobro obuka i cili izolira ka oni naši gori u bolnici FRANE u Zagrebu.. Kad me takog vidila, moja Mare me cilega škicala:

Paško, a šta će ti sada maskurina na rivi, čistoj ariji, kada doli sada nema niti pasa. A onda mi se ruga da san moga uzeti neku veliku masku za ronjenje ča su je ostavili turisti doli u konobi, ili čak obući oni plastični veštit u kome šprican tršje sa galicon. Govorin joj:

Šempijala si me, ajde ne kontreštaj više. Ali opet kada nisan siguran, jer po novomu šta san čuja od Stožera, naših ministri i dotura, ako san dobro razumija njizi, kada neko doli kihne oli se dobro iskašlje na Luškoj oli Šupurinskoj rivi moga bi mene automatski zaraziti  koronom, ako se nađem tada u điradi  na vodiškoj rivi. E, to ti je taj moment.

Kažu to je ta njiova aerošporkica "Made in China". Jer su svake beštije žderali, pa meni sada na praznoj vodiškoj rivi triba ta maskurina, jer ta korona čini mi se  leti ka strila i priko mora kada puhne malo južine.      Mali od kuverte bolje od prava

Zato je nama kad se šećemo vodiškom rivom sada najbolja bura, pa nek onda njima doli KOKU nosi na otoke, šta se mene tiče more i na Prvić, Zlarin, Kaprije, a šta se Stožera tiče neka nosi i do Visa to je njiova briga. Koroni je svašta moguće. Ali priporučujen vam ipak ostanimo odgovorni da nas ko nebi lupnija po takujinu, oli zalipija kaku etiketu govora mržnje prema koroni, jer sada je ta etiketa u modi, pa i kad se šalin s njom moreš lipo društveno naj...ti..Proglase te Fake News. Ne znaš ča je gore za trpit moja šesna Mare, oli te dvi etikete. A moran ih svo troje izdurat!!!

A moj šjor Bepo doli u portu još nima straja. Ruke pere više nego prije, a tilo manje jer je negdi čuja da se starim ljudima brže dere koža, pa onda da virusi i bakterije  lakše ulaze u  tilo. On još uvik drži svoje u ratu protiv Koke, kako je najbolje 1:1 . Lipo u kacu raslaviti litru vina i litru vode, pa laganini udri posli ručka do večere. A čakulaje mi kako sada u koroni ima više vrimena za sitit se svoje mladosti. Kaže bila su to vrimena.... Sanja je kako bi jednog dana posta pravnik , a onda kaže odusta od studiranja prava kad je svatija da je u nas svak u pravu još od rođenja, a onda  još kad je vidija da neki ki studiraju pravo sve govore krivo, onda je od svega odusta i uvatija se mora. Počeja je navigavat ka Mali od kuverte, a onda posta timunjer(kormilar) a kasnije i noštromo tu na liniji Prvić, Zlarin, Šupurina, di je uvatija penzijun.

Mislija je sada lipo uživat, a kad ono umisto njega uživa korona, ka lipo nagriza i ujda naš svit. Ali nadajmo se neće za dugo, jer dat će Bog pobidit ćemo mi tu beštiju!!!!

Živi mi i sritni bili i lipo vas pozdravlja vaš PAŠKO

 

 

 

 

djelomob1.jpg