Lipanj 14, 2014 3835

Šibensko - kninska dica za Hrvatsku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

10360535 835234836501549 2899949015486457645 nU trenucima, kada pomislim da me više niti jedna životna priča ne može iznenaditi, do srca dirnuti, usprkos godinama i životnom iskustvu, zahvaljujući zaljubljenicima u život, obitelj i zajedništvo, ponovno sam si dozvolio da me u svoju priču nadahnuto privuče gospodin Stipe Kedžo, trener, znalac i zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet.

 

Gospodin Stipe, obiteljski čovjek, nogometni entuzijast, osnivač i vlasnik Nogometne akademije „Moja škola nogometa", prepoznao je najznačajniji trenutak u povijesti hrvatskog nogometa.

Utakmica otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva između Brazila i Hrvatske, osim snažnih otkucaja u srcu cijele nacije, zaslužila je i posebno organiziran događaj kojim bi se iz Šibensko kninske županije od najmlađih nogometnih nada poslao pozdrav Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Žar kojim je ekipa „Moje škole nogometa" krenula u predstavljanje ideje o snimanju Milenijske fotografije, brzo je prešao na Milenijsku ekipu i zajedničkim smo snagama odlučili da će motiv Milenijske fotografije biti kockasti dres hrvatskih reprezentativaca, najljepši reprezentativni dres na svijetu.

Nogometna akademija „Moja škola nogometa", okuplja djecu od 3 do 8 razreda osnovne škole s područja Šibensko kninske županije i upravo su oni postali glavni akteri koji će iz Milenijskog svijeta, pozdraviti svoje veliko idole na zadatku od velike nogometne časti. Na nogometnom terenu Sportsko centra Račice u Vodicama, pridružili su im se njihovi roditelji, majke s malom djecom, djedovi i bake, a svi odjeveni u voljene bijelo crvene hrvatske boje.

Vjetar, kiša i jako visoke temperature u pripremi milenijske scene ometali su nas (moju Editu naših Marka i Matiju i mene), ali nas nisu zaustavili u realizaciji ideje. Zaraženi pozitivnom nogometnom groznicom, koja nije zaobišla nikog u Hrvatskoj i entuzijazmom gospodina Stipe i njegove ekipe, koja se iznad odgojno sportskog planiranja dječjih druženja ponosi idejom pokretanja Festivala nogometa u kojoj bi se aktivirala nogometna natjecanja između škola naše županije, a najvažnije od svega pružanja zdravog i sretnog djetinjstva djeci koja uživaju u nogometu.

Bez obzira na ishod utakmice u Brazilu, danas se uz pomoć vatrogasaca Marka Španje JVP Vodice, na zelenoj površini nogometnog igrališta

412. Milenijskom fotografijom Šime Strikomana,

odaslala poruka o ljepoti nogometne igre, o ljubavi prema Hrvatskoj, koja se od malih nogu, uz pomoć zajedništva unutar svake obitelji, inspirativno prelijeva u ovako divne događaje.
Ovaj današnji nadahnuto je osmislio gospodin Stipe Keđo i njegova obitelj.
Obitelj iz koje, vjerujem ,
crpi snagu za ljubav prema poslu, a radost kojom zrače, svakodnevno osjećaju polaznici njihove škole nogometa!

Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Listopad 2014 12:39
djelomob1.jpg