Rujan 03, 2022 3354

Paškina đirada

Svadba na škoju - Marko Škugor zapiva sestri u svatima

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Sara Škugor i Toma Rodin rekli DA. Cila vala s njima zapivala. Kad san danas u vali Prvić Luke čuja njegov glas cili san se naježija i odma ferma. Nisan ono odma ka skuža, mislija san neko navija na velikom vaporu njegov glas (pismu pustija na gramofonu), jer me podsića na Vicu Vukova. A kad ono iza moje škine u plavoj košuju stoji na provi i piva Marko Škugor. Odma san čapa hendi i litra ga, jer cila je vala skupa sa bilin velikin brodom zapivala.

Zagleda se tako Marko u me, ka da nije odma zna, paparazija nije s mora očekiva, cilega san ga prenija kad san iz mora sinjega pokraj njega izronija.

A Sara u najlipljoj vinčanici mi je za zeru utekla u vapor, ali šta se more u ton poslu mora bi brži biti, a u mene godine činidu svoje, moj svite. I tako smo bez fotke mladenke ostali. Skužajte!

A onda san oko njiova broda manevar učinija, od priše skoro u more skočija, a onda san se u zadnji tren škapula i na rivi svoj kaić surga.

Prvog šjoroga kog san u portu trevija odma san upita:

-"Meštre, oli to Marko Škugor na vaporu piva"?

Vidija san da me je odma moj šjor dobro razumija, te da san stvarno Marka dobro sinja. I nisan triba dugo čekati. Barba mi je odma svu dušu otvorija i po istini govorija.

Jer vidin paparazija nidi nije bilo, pa valjda nisu ni znali ča se to danas doli u vali dogodilo. Da se udala naša lipa i mlada pivačica Sara Škugor za svog dugogodišnjeg dečka Tomu Rodina, poznatog vaterpolista, ki je ditinjstvo u francuskoj Nici učinija.

Sara i Toma dica sa luškog škoja. Tomin ćaća Ivo je rodom iz Prvić Luke, ka i Sarina mater Jadranka. A krv nije voda, i lipo je da su svati danas i u vali bili, i da su vako cilo selo razveselili.Eto nek se zna, da i Prvić Luka svoje zvizde ima: Marka, Saru i Tomu, svoju lipu mladost ka se vraća svojin korinima i svojemu škoju. Bravo za roditelje ki su ih tako lipo odgojili i naučili da svoje triba voliti.

O drugin stvarima u svatima nisan se tija puno raspitivati, jer ne bi se bilo lipo u veselje se ka neki paparazzi mišati.

Ono sa novinarskin pitanjima: di će glavna večera biti, ko će pivati, šta će se od spize isti, ki će kumovi biti?

Ali i nepozvanome gostu misto je za vratin. Bon-ton se moj svite ipak triba znati, iako bi urednik Pere za info Vodice tija, možda i više o svemu znati. O tome će već uskoro i pravi novinari više pisati. A šta da rečemo mi putopisci sa škoja nego kupi tunje i vozi doma, u Vodice.

Zato san se samo pored njih s brodom okrenija, rukon in mahnija i puno sriće, ljubavi i svakog dobra u životu poželija!

Toliko iz Luške vale, pozdrav od PAŠKE !

 

 

djelomob1.jpg