Rujan 19, 2022 1609

Bürgermeister HEINZ sa naslovnice "New York Times" na medenom misecu u Vodican

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Kad san ga trevija doli ispod Đolijeva otela "Olimpija Sky" nisan ni zna da je austrijski Bürgermeister (gradonačelnik) bija i da ga je američki "New York Times" zbog toga nagradija i na svoju naslovnicu stavija. Zove se HEINZ WILDING iz Hohentauerna, austrijske pokrajine Štajerske. I nakon šta se nedavno oženija medeni misec je ovih dan u Vodican učinija.

A oženija se po treći put. Ovaj put sa svojon Ingrid prvom ljubavi iz mladosti kojoj se nakon punih 47 godin vratija, a zbog nje i ovdi kod nas u Vodicami završija. Kaže u životu nima sreće bez žene treće, a ne znan ča bi mu reka onda ja, ki san se dosad samo jedanput ženija i 35 godin sa iston šjoron učinija. I čini mi se ka da nisan ništa propustija, oli falija. Ali svaki ima pravo koga oče i koliko se puti želi ženiti, i ča će sa svojin životon činiti. Ali kako vidin i osićan, Heinz je puno toga dobra učinija na privatnon i društvenom planu, dok je gradonačelnik bija.


Heinza očara vodiški arhipelag

- "Brak sa mojom Ingrid mi je najbolja stvar koja mi se u životu dogodila, jer sam uvik u ljubav virova. Kada san je nakon toliko godin opet sreo zna sam da san najbolji potez učinija i prid matičara je odma odveja. Sada moramo sve šta smo ovih godina propustili nadoknaditi i životu se svaki dan iznova veseliti, ka da nam je posljednji. Kada nam već nije bilo suđeno da budemo skupa u mladosti moramo to iskoristiti sada u starosti. Stav prema životu sam puno prominija otkako sam gradonačelnik bija i oproštajne govore na oko 140 sprovoda predvodija. Svatija san da ono šta ne možete u životu prominiti trebate čim prije prihvatiti i s time se pomiriti", govori nam HEINZ, koji je zavolija VODICE zbog svoje životne družice. I druge godine kad kupi "Mobilwagen"s njim misli lito u Vodicami učiniti, jer kako kaže, ovdi mu se puno toga dopada i čini magično. Takav zaključak iznosi nakon šta je proputova cili svit i bija austrijski gradonačelnik. Ta funkcija je posebna štorija u njegovu životu o kojoj  bi roman moga napisati, a "New York Times" ga je na naslovnici pofalija nakon šta je njegov grad 2017. godine veliki snig pogodija. Nanosi sniga bili su viši od tri metra, a lavine zapritile sa svih strana. I sve to za vrime skijaške sezone kada je HEINZOV grad bio  krcat turista iz cilega svita.


Heinz Vodice zavolija

Za turiste 150 gajbi pive skupija

- "Tada sam zajedno sa svojim suradnicima zamolio sve naše građane, vatrogasce i druge javne službe da priteknu upomoć. Jedni da grad čiste, drugi prikupljaju jelo i piće, a seljake iz okolnih mjesta da peću kruh , kolače i sakupljaju mlijeko. Bojao sam se histerije i panike koja bi mogla zavladati kod turista, pa sam kod trgovaca za njih sakupio 150 gajbi visikokvalitetnog piva. Goste sam svaki dan obilazio i pivom častio. Imali smo i jednu trudnicu kojoj je hitno zatrebao lijek. Odluka je pala da baš ja idem po taj lijek gdje sam morao prijeći visoke snježe namete, ali ipak sam uspio, što su zabilježili i mediji, čiji su novinari nakon prestanka snježne oluje okupirali naše misto. Među njima bio je i dopisnik New York Timesa koji me počastio svojim artiklom koji je osvanuo na naslovnici ovog poznatog medija.

A od svega najviše me razveselilo da među turstima nije zavladala panika već jedan neviđeni osjećaj solidarnosti i brige, koju smo svi skupa za njih iskazali. I zanimljivo nakon prestanka opasnosti, kao da im se nije išlo kući - jednstavno bilo im je kod nas lijepo. To je za mene bilo najveće priznanje", priča nam simpatični Heinz, kojemu se sada isto iz Vodica doma ne gre, jer kaže, bilo je čarobno i bajkovoto lipo. A usto još  nova i nekada njegova prva jubav iz mladosti ga grije. E, pa šta ima od toga u životu bolje i liplje?

Lip pozdrav  PAŠKO

Heinz se odlično snaša i u najtišnjoj ulici u Vodican

djelomob1.jpg