Listopad 06, 2022 2795

PAŠKINA ĆAKULA - Fermaj na škoju

Šepurinski vatrogasci i novi dućani

Vatrogasna gusterna uvik spremna Vatrogasna gusterna uvik spremna
Ocjeni sadržaj
(12 glasova)

Njiovu crvenu auto gusternu ritkost je viditi na škoju, jer tu auti ne gredu, jerbo kalete su tisne i jedva da na onoj glavnoj misnoj stradi, napravljenoj od cimenta koja vodi od Šepurine do Luke, protutnji koji misni traktor, karioleta, oli bicikleta.

Ali šepurinski dobrovoljni vatrogasci kad zatreba svuda stignu otočne pute očistiti, ali i požar sa svojon cisternom ugasiti.

Tako je bilo i prije misec dan kad je oganj na otoku planija. Za manje od 2 ure su ga ugasili i tako svoje malo misto spasili.

Jer šta bi Prvić bez svoje ladovine, borovine i vatrogasci bija?

I zato bi ih Tucaković, Božinović oli Plenki tribali nagraditi.

Ali ne samo nagraditi nego i kakvon dobron modernon vatrogasnon opremon podariti. A di bi in tek onda bija kraj to sami Bog zna? Onda bi gasili cili šibenski arhipelag, jer znaju oni kako oganj gori, ali i kako more mori.

Samo in triba dobru opremu dati i onda se šibenski otoci ne moraju više ognja bojati.

Na Prviću prošlo lito 4 dućana

Povjerenik za Donji dija sela govori mi kako je prošlo lito došlo do bolje turističke ponude na otoku Prviću, pa su tako otvorena i dva nova dućana, još jedan u Luci i jedan u Šepurini. Tako da ih je sad na otoku sveukupno četiri. Svaka konkurencija je dobra, jerbo bi i ponuda onda tribala biti bolja šta se tiče cijene i većeg izbora prehrambenih stvari.Ali tako je to i sve ima svoju cinu, pa se mir i otočna lipota plaćaju kroz druge vidove života (više cine).

Na svu sriću mista još za fermati na otoku ima, a ko zna dokle će ga i biti?

Povjernik mi još ćakulaje, kako dosta ljudi i zimi dolaze na otok živiti i to furešti iz EU, ki su u penzijunu.

Ima Nijemci, Rusi i Česi. Znaju oni pripoznati ča valja. Blaga mediteranska klima i otočna lipota idealan su izbor života bez stresa i svakodnevne neizvjesnosti, koju nosi život u velikin evropskin gradovima.

Tamo ih zbog brige i sekiracije čapaju moždani, infrakti, račice i raci, eto pa se bolje onda otoka i njegova mira držati.

Zdravu spizu, ribu, broskvu, blitvu izist i maslinovo ulje i vino popit. I u svemu tomu guštati i lipo se svakon novom danu radovat.

lip pozdrav PAŠKO

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Listopad 2022 17:29
djelomob1.jpg