Lipanj 15, 2023 2054

Paškina ćakula

Gradonačelniku nije skupo u nas. U Roka gušta i ostaje misec dan!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U isto vrime na istom mistu. Baš kako triba! Prošle godine je prvi put bija, a ove se opet vratija. Zarazija se Vodicami i zato nima mu lika, austrijskom gradonačelniku iz Štajerske, šjor HEINZU WILDINGU.

Osvojila ga ta vodiška friškina čistog mora, pravega vina i ljubazna domaćega svita. Zna to dobro ocjeniti Hans koji je cili svit proputova i nima di nije bija od: Dubaja, Londona, Pariza, Malediva, Gran Canaria, pa do Rima. A sad je čini mi se infiša u Vodice, jer izgleda da se u njima čutija baš ka doma, oli šta bi reka moj urednik Pere:" Malo nam za sriću triba".

Pa dok se toča u lipemu našem moru vidin Heinza da je cili sritan. A ove godine se spustija iz Vodic doli malo niže, južnije na Srimu, jer je kupija kamper i sa svojon šjorom Ingrid posta kampišta. Smistija se na samom moru doli u autokampu kod Roka di pogled puca do Prvića otoka. Božić je na Siciliji proveja, proliće na Garda See , a sad se upravo iz Dubaija vratija, di je na kruzeru bija i lipo se provodija. Ali kaže, ta mora kao da nemaju dušu, kao da ne dišu i sve je umjetno napravljeno. Zato nam bez dvojbe iz sveg srca kaže:

Ostaje misec i više dan

-" Ko vidi ovu lipotu u vas to dobro usporediti zna. Već san odlučija dolazin i druge godine. Autokamp Roko na Srimi me osvojija. Prelijep je, besprijekorno uredan, prvi reda do mora, a tek vlasnici, oni su prema nama preljubazni. Baš kako treba biti. Ovdje mi se sve čini lipo i pitomo. Prošle godine sam u Vodicama bio na medenom mjesecu, a ove godine sam evo došao da proslavim prvu godišnjicu braka sa svojon suprugom Ingrid, koja je dugogodišnja gošća Vodica i redovito je ljetovala u prekrasnim apartmanima Kendeš, kod Vinke i Drageca. Tako da ovdje već imamo jako dobre prijatelje, šta nas posebno veseli", govori nam šjor gradonačelnik HEINZ.

I dok se domaći svit tuži na cine, skuplje apartmane, favorizira svjetske destinacije "jeftine i fine",  Heinz kaže da su mu ove rvacke i vodiške prihvatljive i dobre. Osta će misec i više dan guštat u nas. E, pa bilo mu sritno i lipo Vodiško lito i!!!

A vama dragi moji lip pozdrav od Paške.

djelomob1.jpg