Lipanj 25, 2023 1658

Paškina ćakula

U Vodicama nima da nima

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Počelo je!
Nima da nima. U 11 uri stigle repete srdel i pidoć. Zamrljuša bili luk i toć

Tako je i sinoć bilo na rivi di se održavala Ribarska noć. Nima da nima u Vodičana. Mediji su javili kako je zbog velika interesa okupljena svita na rivi brzo zafalio srdel i pidoć. I nima šta, bila je to istina. Ali vridne ruke vodiških ribara nisu se dale smest. Radile su do kasno u noć.

Ljudima iz ribarskog kluba "Mali porat" jednostavno bilo je ža da bi toliki furešti svit bez srdela osta. I na brzinu su se snašli. Pa su tako blizu jedanaest uri stigle nove porcije srdel i pidoć.

I dok su ih bacali u teču i na gradele vridni Tomi na štandu otkriva mi tajnu. Kaže mi, to su bile zalihe iz zlatnih rezerv. Vidin doli ispod banka u velikoj teči kuvaju se i dodatne porcije pidoć. Mrljuši na sve strane bili luk i toć.

Ma mislin se, nije bitno oskle su rezerve stigle, važno je da su tu i da su u kasne ure dobro popunile bužu. Neki vicijaju i kažu, da su ribari ošli potegniti koču, jer oni se dobro snalaze na moru noću.

A veliki interes furešti iznenadija je sve, a posebno organizatore prve Ribarske fešte ove sezone iz Malega porta. Veselje i pisma sa bine odjekivali su do kasno u noć. Čujen neki čakulaju, kako bi Ribarsku noć u špici sezone tribalo zbog turista organizirati svaki deseti dan. Mislin se, nije loša stvar, ali ki bi to moga izdurat.

A vodiški ribari pokazali su da znaju dobro loviti na moru, ali kad zatriba i brzo se snaći na kraju kad riva "eksplodira" od ribe, lipega vina i furešta svita.

Ribarska fešta na rivu je privukla sve, mištane i turiste. Malo ko da sinošnje večeri nije đir rivom učinija. Ljudi iz turizma kažu: Počelo je!! E, pa onda nek je sa srićon.

Živi mi bili pa se na novoj Ribarskoj fešti uskoro vidili. PAŠKO

djelomob1.jpg