21 Pro 2014
  3547

Poklon Šime Strikomana djeci OŠ Gunja: Milenijska fotografija novog početka i vjere u bolje sutra

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 21 Prosinac 2014 11:22

10868033_943324105692621_4968015331925042080_n.jpg Opijenost čarolijom Božića, onog istinskog, nastalog u dobrim srcima ljudi, koji ne žive u romansijerskim pripovijestima, već na vjetrometinama stvarnog života, koji ne miluje, koji nikoga ne štedi, koji zna biti lijep, ali i surov nepravedan, grub.

Priču o božićnoj čaroliji stvarnog života u Milenijskom svijetu, nećemo prepisati sa stranica Dickensova romana, već ćemo je početi pripovijedati sa terena, s doživljenih prijateljskih susreta, od grada do grada.

Naša priča o Gunji započinje u bajkovitom gradu podno Kleka u vrijeme kada je Prva osnovna škola Ogulin, trebala proslaviti svoj dan. Zbog vijesti iz ravne Slavonije nije im baš bilo do pjesme i plesa, zbog vodene pošasti koja je unesrećila brojne obitelji.

Najviše nas je sve dirnula katastrofa koja je potopila cijelu Gunju. Ravnatelj ogulinske škole Zvonko Ranogajac, dao se u akciju i za OŠ Gunja preko snimanja Milenijske fotografije , odlučio prikupiti sredstva za uređaj za isušivanje zraka.
To je bila i smjernica, nakon koje smo i mi još više senzibilizirali za Gunju.

Nakon Ogulina slijedio je poziv u Otok koji su nam uputile volonterke Marijana Barnjak i Jelena Zovak, iz prihvatnog centra za unesrećene od poplave. Tamo smo upoznali stanovnike Gunje, uz pomoć policije i posjetili Gunju u najtežim danima, te se susreli načelnikom Gunje Hrvojem Lucićem, obećavši mu još jedan milenijski susret u Gunji.

Dogodio se baš u predbožićno vrijeme u kojem smo odlučili, djeci OŠ Gunja, koja su u poplavljenim domovima izgubila obiteljske albume, darovati prvu fotografiju na novome početku, u vrijeme izgradnje novih domova, u koje poneki još gledaju iz kontejnerskog naselja u koje su smješteni nakon poplave.

Da ideju ostvarimo gostoprimstvo nam je pružio ravnatelj OŠ Gunja Stipica Mišura, te smo na prostoru pored škole izradili scenu u obliku zvijezde repatice s natpisom Gunja. Zvijezda je simbol nove nade, ostvarenih želja i vjere u bolje sutra.

Za vrijeme našeg boravka u Gunji gostoprimstvo nam je pružila obitelj Marijane i Cvjetka Lucića u svojoj obnovljenoj kući.

Potporu su nam dali vatrogasci DVD Županja Zdenko Dabić i Mato Grgić na dizalica, te Marijan Ilić iz DVD Gunja, koji je u suradnji s policijom brinuo o sigurnosti prilikom snimanja, zbog blizine vrlo prometne ceste koja vodi do graničnog prijelaza prema Brčkom.
444. Milenijska fotografija Šime Strikomana „Ovdje smo" Gunja, 19. prosinca, 2014. simbolično je prva u novome albumu sjećanja, gunjskih osnovnoškolaca, koju smo osobno izradili i uručili im nakon snimanja.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close