Travanj 20, 2017 4248 Ilustracija / Pixabay

Potrošački kutak

Legalna "pljačka" banke ??!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

"U skladu sa odredbama zakona te u skladu sa Shemom sanacije, Vaša sredstva, a koja predstavljaju relevantni instrument kapitala, pretvorena su dana ... u temeljni kapital Banke te je isti iskorišten za pokrivanje dijela utvrđenih gubitaka Banke. Kamata vezana uz Vaša sredstva biti će Vam obračunata zaključno sa danom ...te isplaćena na Vaš transakcijski račun.
Slijedom pretvaranja Vaših sredstava u temeljni kapital Bankete korištenjem istih za pokriće gubitaka Banke, prestalo je Vaše potraživanje od Jadranske banke d.d. Šibenik temeljem ugovora br... "

 

Krajem 2016. godine veliki broj građana, korisnici potrošačkih kredita dobili su obavijest o pretvaranju i otpisu sredstava iz ugovora o ulaganju u dopunski kapital banke, u temeljni kapital radi pokrića utvrđenih gubitaka iz poslovanja Banke.

Mnogi potrošači kontaktiraju me telefonom ili osobno, a između ostalih kontakata obratila mi se osoba - korisnik namjenskog kredita za stambene potrebe te me upoznala sa svojim problemom.

Korisnik kredita i Solidarni dužnik, sklopili su sa Jadranskom bankom ugovor o namjenskom kreditu za stambene potrebe u određenom iznosu uz odabrani instrument osiguranja vraćanja kredita polaganje garantnog depozita (u visini 10% od iznosa kredita) što je tog trenutka bilo 3.000.- eura, koje je korisnik kredita prije samog sklapanja ugovora o namjenskom kreditu, uplatio na račun Banke i tom prilikom sklopio ugovor o ulaganju u dopunski kapital Banke.
Takvim postupkom pojašnjeno je korisniku da uplaćeni novac koji služi kao garantni depozit, dakle osiguranje za uredno vraćanje kredita, će mu biti uredno vraćen kada se otplati podignuti kredit.

Nakon uredno otplaćenog kredita protekom roka od 10 godina, u očekivanju svog novca, korisnik, kao i velik broj drugih korisnika, dobiva obavijest o pretvaranju i otpisu sredstava iz ugovora o ulaganju u dopunski kapital banke, u temeljni kapital radi pokrića utvrđenih gubitaka iz poslovanja Banke. Malo je reći da je korisnik ostao zaprepašten.

Sva dokumentacija uredno je potpisana, a jednom od odredbi Ugovora stranke svojim potpisom potvrđuju da su isti pročitale i razumjele, te da, s obzirom da on predstavlja njihovu pravu i ozbiljnu volju, prihvaćaju sva prava i obveze koje iz njega proizlaze.

Da li korisnici kredita razumiju sve navedene odredbe ugovora, ne bih rekla, jer da su znali da svoj novac neće dobiti, vjerujem kako nikada ne bi podigli takav kredit.

U ni jednoj ugovornoj odredbi jasno i razumljivo ne stoji, "ukoliko se nad Bankom otvori postupak sanacije, da će se navedena sredstva pretvoriti u temeljni kapital Banke", odnosno da korisnik NEĆE dobiti svoja sredstva, već će se njegovim sredstvom pokriti gubitak Banke.

Kako se definirati prema ponašanju Banke, u ovom slučaju Jadranske banke, čiji gubici i poslovanje su pokriveni Zakonom o sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava, gdje svoju zaštitu ne možete ostvariti ni pred pravosudnim organima.

Nije li to onda zapravo" legalna pljačka potrošača"!

Budući sam kandidat za zamjenicu gradonačelnika Vodica, za kolumnu "Potrošački kutak" na portalu Infovodice nastavljam pisati nakon završetka lokalnih izbora.
- Grozdana Juričev Šprljan

 

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Travanj 2017 13:34