Studeni 05, 2014 5211

Pitanja Građana: Pročitajte odgovore na Vaša pitanja upućena nadležnim službama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Rubrika "Pitanja građana" ide dalje. Nakon ljetne stanke nedavno su na mail portala Infovodice došla dva maila sa Vašim pitanjima. Pitanja smo proslijedili gradskom Upravnom odjelu za komunalno-vodni sustav a dolje možete pročitati odgovore.

 

Pitanje Slavena Matića: Poštovani, interesira me kada je planirano asfaltiranje naše male ulice Stablinac IV, kao i kada će zasvijetliti ulična rasvjeta za koju su vodovi postavljeni već duže vrijeme?

Odgovor: Vezano za izgradnju asfalta i javne rasvjete u ulici Stablinac IV obavještavamo Vas kako slijedi.

Naime I faza javne rasvjete Vašeg odvojka ulice Stablinac IV odrađena je još 2012. god.

Obzirom da smo za ovu godinu planirali izvedbu I faze radova drugog odvojka Vaše ulice, planirat ćemo i nastojati da se II faza (ugradnja rasvjetnih stupova i rasvjetnih tijela) odradi kroz 2015. godinu.

Napominjemo da prijedlog predmetnog programa gradnje, koji predlože službe, mora odobriti Gradsko vijeće Grada Vodica.

Asfaltiranje ulice može se planirati tek nakon što se u istoj stvore tehnički uvjeti u smislu izgrađene vodovodne mreže, položenih elektroenergetskih vodova kućnih priključaka kao i javne rasvjete a prvenstveno kvalitetnog rješenja odvodnje oborinskih voda prema određenom recipijentu.

Sukladno navedenom, stručna služba Grada će dati prijedlog za pokretanje poslova ispunjenja navedenih tehničkih preduvjeta temeljem kojih će asfaltiranje biti moguće izvesti odnosno planirati programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.Pitanje Ivane Latin: Htjela bih pitati može li se napravit nadstrešnica na autobusnoj stanici kod groblja tj nasuprot groblja (Tribunj-Šibenik). Nedavno je taj dio bio renoviran pa sad nema ni tabele a ima dosta učenika koji tu čekaju autobus za Šibenik i na kiši i po vjetru.

Odgovor: Vezano za nadstrešnicu na županijskoj cesti ŽC 6086 obavještavamo Vas da smo pokrenuli postupak nabave predmetnih nadstrešnica od koji je jedna planirana za navedenu lokaciju. Ugradnju nadstrešnica kao i odgovarajuće vertikalne signalizacije izvršit ćemo odmah nakon isporuke istih.

A Vi dragi čitatelji: ako cesta u vašoj ulici još nije uređena, na njoj ne postoji javna rasvjeta, nema potrebnih pješačkih prelaza, treba dodatna prometna signalizacija ili su neuređeni nogostupi, nema odvodnje slivnih voda, nedostaju kante ili kontejneri za smeće, imate problem parkinga.
Ova i slična pitanja možete poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – za rubriku „Pitanja građana"

Sva Vaša pitanja podliježu administraciji od strane urednika te neće biti objavljena ukoliko su neprimjerenog sadržaja, te ukoliko nemaju veze sa komunalnom problematikom.. Vaša poruka će biti proslijeđena do odgovarajuće službe, a odgovor će biti postavljen na stranicu s odgovorima, kako bi ih i ostali zainteresirani građani mogli koristiti.

djelomob1.jpg