10 Stu 2014
  4406

Pitanja građana: Parkiranje auta uz cestu pored mora na Lovetovu i osvjetljavanje ulice Magistrala od zapadnog ulaza u Vodice do benzinske postaje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 16:30
Foto: Ulica Magistrala Foto: Ulica Magistrala Izvor: Google maps

Nakon što smo prošli tjedan objavili Vaša pitanja i odgovore nadležnih, na našu elektronsku poštu ubrzo nakon toga pristigla su još tri e-maila sa Vašim pitanjima. Danas su stigli odgovori koje možete zajedno sa pitanjima pročitati ispod

 

Pitanje od S. Grubelić
Poštovani, pišem jer u uvali Lovetovo nisu postavljeni barem djelomično stupići za aute.
Ljeti je tamo katastrofa jer je to jedini komadić uz cestu uz more gdje se može parkirati. Ove godine sam s prozora gledala divlje kampere kako iz svojih kombija peru zube, obavljaju nuždu, po noći piju i slušaju glasno glazbu.. Po danu auti su doslovce iznad glava kupaca, ružna slika za tako lijepi komad obale.
Mul u Lovetovskoj uvali krcat automobilima otežava ukrcavanje i iskrcavanje putnika i vise služi autima, kombijima, i raznim prijevoznim sredstvima nego brodovima.
Uglavnom moramo tražiti mjesto gdje su nam auti što manje iznad glave.
Opasno i za djecu.
Molim vas uz malo truda puno bi dobili i lokalni žitelji a i turistima bi bilo atraktivnije, manje buke, ispušnih plinova, divljih kampera a i vizualno ljepše naravno.
Nadam se da ćete ovu moju, našu lovetovsku primjedbu uzeti u obzir.

Odgovor pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo
Poštovani, obići ćemo lokaciju Lovetovo i utvrditi o čemu je riječ. Nema razloga da se i na tom dijelu ne postave stupići, uz dogovor s Mjesnim odborom kao i uvijek.

Pitanje od Šime Bilana
Kada će se nastaviti s osvjetljavanjem ulice Magistrala, od „RASKRIŽJA" do benzinske postaje, jer ovakvo neosvijetljena predstavlja opasnost za pješake, posebno na obilježenim pješačkim prijelazima.

Odgovor pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo:

Drugi dio magistrale prometno je puno zahtjevniji od dionice Račice - rotor.

Naime u tijeku je izrada projektnog zadatka kojeg su HC povjerile projektnoj kući IPZ d.o.o. iz Zagreba radi utvrđivanja cjelokupne problematike na toj dionici kao i prijedlog varijantnih rješenja.

Problematika se ogledava u novom građevinskom i prometnom oblikovanju svih križanja na magistrali počev od rotora, ul V. Venca, R. Boškovića i Zatonske ulice, čime bi se propusna moć kao i sigurnost prometa povečala.
Slijedi problem postave pješačkih staza obzirom da je na jednom dijelu cesta u velikom nasipu vjerojatno će biti potrebna izrada konzolnog objekta, a na dijelu u usjeku potrebno je maximalno izbjeći rješavanje imovinsko pravnih problema ili ih svesti na najmanju moguću mjeru.

Sve to potrebno je uskladiti s postojećom projektnom dokumentacijom kanalizacijske mreže, kao i mreže oborinske odvodnje koja je još i zahtjevnija.

Sve navedeno znači da rub ceste kakvog ga sad poznajemo vjerojatno na većem dijelu neće ostati na istom mjestu stoga bi polaganje rasvjetnih stupova prije prostorne definicije svega navedenog moglo prouzrokovati dvostruke troškove, prvo zbog postave a potom zbog uklanjanja i novog pozicioniranja.
Ujedno napominjem kako su temelji za 10 metarske stupove dimenzije 120x120x120 za čiju detaljnu lokaciju treba dobro razmisliti kako se nebi našli na putu svemu gore navedenom.

Prvo varijantno rješenje već je predočeno službama Grada a ovih dana očekujemo i drugu varijantu.
Po prihvačanju bilo koje od varijanti trebati će izraditi cjelokupnu projektnu dokumentaciju ishodovati potrebne dozvole te nakon toga krenuti u gradnju.

O datumu realizacije, s moje strane bilo bi nezahvalno govoriti obzirom da kao Grad nismo jedini subjekt koji o tome odlučuje.

Ono što je pozitivno u cijeloj ovoj složenoj problematici jest poznata tlocrtna i visinska dispozicija kanalizacijske mreže koja ovih dana treba biti i konačno usvojena i samim time olakšava pozicioniranje svih ostalih elemenata državne ceste pa tako i postavu rasvjetnih stupova.

Kako se da iščitati iz ovog obrazloženja osim rasvjetnih stupova riješili bi se i svi ostali problemi koji nisu ništa manje bitni.

Ukoliko se nakon prospekcije svih instalacija utvrdi da bi se možda u prvoj fazi rasvjetni stupovi mogli postaviti a ostala instalacija ili objekti naknadno, budite uvjereni da ćemo tako i napraviti.

Pitanje od L. Zanze

Zanima me ako Grad Vodice ima plan bolje organizacije prijevoza srednjoškolaca na relaciji Vodice-Srima-Šibenik,radi se o tome da prijevoznik koji trenutno obavlja prijevoz na toj relaciji,Autotransport Šibenik na jednu od najfrekventnijih linija koja je gore spomenuta (a produžuje se do Tribunja i Sovlja gdje bi bio potreban dogovor sa općinom Tribunj,radi se o polascima u 6:30,12:15,14:00 i 20:00 iz Šibenika) šalje autobuse koji su tehnički neispravni,derutni a često kasne,i sve to po štetu srednjoškolaca koji plačaju skupi pokaz a često ne mogu ni naći mjesto u autobusu.
Bilo bi lijepo u dogovoru da se plaćanje Autotransportu podijeli sa općinom Tribunj,a općina Rogoznica već plaća svotu da im đake voze najbolji autobusi iz voznog parka.
A ako ne bi išao dogovor sa Tribunjom i Autotransportom najbolje bi bilo naći privatnika koji bi prolazio kroz sve gradske stanice (tj. da kreće sa parkinga kod groblja) i Srimu (kao što trenutno prometuje bus za Tribunj)

Samo zamislite kakav je Vodice to grad ako svojim školarcima ne osigurava prijevoz sigurnim, ispravnim i vozilima sa dovoljno kapaciteta i na kakav dojam to ostavlja na ljude.

Odgovor dir. Gradskog poduzeća gosp. Ivice Slavice

Gradsko poduzeće d.o.o. ne može odgovoriti na predmetno pitanje iz razloga što nismo u mogućnosti utjecati na organizaciju spomenutog prijevoza. Isti se odvija na temelju dozvola (dozvola za linijski prijevoz putnika) koje dugi niz godina posjeduje Autotransport d.d. u stečaju, a iste izdaje Županija Šibensko-kninska.

Mišljenja smo da bi predmetno pitanje trebali uputiti na adresu Autotrasport d.d. u stečaju i ŽKŠ, koji su jedini mjerodavni za rješavanje navedenog problema.

Zahvaljujemo gosp. Marku Lugoviću, pročelniku Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav i gosp. Ivici Slavici dir. Gradskog poduzeća d.o.o. što su našli vremena odgovoriti na pitanja građana

A Vi dragi čitatelji: ako cesta u vašoj ulici još nije uređena, na njoj ne postoji javna rasvjeta, nema potrebnih pješačkih prelaza, treba dodatna prometna signalizacija ili su neuređeni nogostupi, nema odvodnje slivnih voda, nedostaju kante ili kontejneri za smeće, imate problem parkinga.
Ova i slična pitanja možete poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – za rubriku „Pitanja građana"

Sva Vaša pitanja podliježu administraciji od strane urednika te neće biti objavljena ukoliko su neprimjerenog sadržaja, te ukoliko nemaju veze sa komunalnom problematikom.. Vaša poruka će biti proslijeđena do odgovarajuće službe, a odgovor će biti postavljen na stranicu s odgovorima, kako bi ih i ostali zainteresirani građani mogli koristiti.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close