×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Rujan 14, 2015 5038 Foto iz zraka Šibenik

Rubrika pitanja građana

Odgovori na Vaša komunalna pitanja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Pitanja koja ste nam poslali u proteklom periodu proslijedili smo gradskom Upravnom odjelu za komunalno-vodni sustav i tvtci Leć d.o.o. a dolje možete pročitati odgovore.

D. Juričev: Pitanje u vezi problema u ulici A.L. Kabalera, znači hotel Nikola ex Lenox kad počne sezona autobusi ne prestanu stajati od subote rano ujutro znači 03.00 pa sve do navečer i to znači ispred kuće gdje neprestano ljudi izlaze, ulaze. Motori i klime od autobusa stalno rade, gužva se stvara prometovanje je nezamislivo a tako ni življenje - u prilogu šaljem sliku

DSC_1042.JPG

Odgovor
Poštovani, Upoznati smo s problemom u ulici L.A.Kabalera kod hotela Nikola koji se odnosi na stvaranje buke prilikom ukrcaja i iskrcaja gostiju za vrijeme smjene istih, te rad motora autobusa koji ometaju mir okolnih stanara.
U više navrata službe Grada su upozoravale vlasnika hotela na neprimjereno ponašanje pojedinih vozača autobusa.
Molimo Vas da se za taj problem obratite Policijskoj upravi Vodice, koja ima ovlasti legitimirati i sankcionirati vozača autobusa.
U pronalaženju rješenja gradske službe Vam stoje na raspolaganju. Za daljnje informacije obratite se na broj telefona 444 911.


M. Sladoljev pita kako je moguće da Grad Vodice koji ovu godinu slavi 60 godina turizma ne može zabraniti razglas na kombiju koji npr. nedjeljom u 15 sati prolazi Gradom i skuplja stare špakere, bojlere, frižidere?
Znam da postoji zabrana te vrste gdje je razglas iz kombija zabranjen, znam i da postoje kaznene prijave upućene vlasniku kombija od Grada i policije a isti i dalje maltretira sve nas .

Odgovor
U svezi vašeg podneska o problemu zvučnog oglašavanja s kamiona za skupljanje otpada od strane Romske populacije, moramo vam naglasiti da su komunalni redari napravili sve što je trenutno moguće u okvirima njihove nadležnosti , moram naglasiti da komunalni redari ne mogu i nisu ovlašteni zaustavljati ni zaustaviti vozilo u pokretu.

Policija je upoznata s problemom skupljanja otpada od strane Roma i po njihovoj izjavi oni nemaju osnove za postupanje jer se radi o legalnoj djelatnosti, osim rutinske kontrole.

Budući da nismo nadležni postupati po navedenom problemu isti smo uputili nadležnim tijelima.


Pitanje D. Vujić
Zanima me kada će biti asfaltirano 100 metara makadama u Srimi, ulica Srima 3, kod zgrade na broju 37e?
Hvala unaprijed. Sa štovanjem, Odgovor:
Poštovani, izgradnja predmetne komunalne infrastrukture (asfaltnog zastora kao i javne rasvjete) odradit će se kad ista bude predviđena budućim programom gradnje ili eventualno rebalansom proračuna. Ovim putem Vas pozivamo da podnesete pisani zahtjev za izgradnju predmetne komunalne infrastrukture.


Pitanje N. Cukrov iz Srime

Prvo pitanje: Zašto na novosagrađenom dječjem igralištu u Srimi ne postoji rasvjeta?
Drugo pitanje: Kada se misli sanirati prilaz novoj plaži? Dokad invalidi i ostali moraju zaobilaziti rupe u kojima mogu nastradati?
Treće pitanje: Zasto gradska firma LEĆ u prošlom mjesecu (srpanj) nije odradila dužnost odvoza plastične i papir ambalaže?

Odgovori
1.Vezano za rasvjetu igrališta ovim putem Vas obavještavamo kako će se javna rasvjeta rješavati kroz drugu fazu radova odnosno prilikom uređenja igrališta za male sportove . Za sada smo na jedan postojeći stup ugradili reflektor kojim smo ipak donekle osvijetlili dječje igralište.
2. Prilaz novoj plaži saniran je odmah po prijavi oštećenja nogostupa.
3. Prema rasporedu korisni otpad iz naselja Srime je odvezen prvu i treću srijedu u mjesecu srpnju, odnosno 01. i 15. srpnja. Uvidom u našu arhivu g. Cukrov N. nije naš registrirani korisnik pa neznamo o čemu se radi. Napominjemo da određene kante za korisni otpad naši korisnici nepropisno koriste te u njih odlažu komunalni otpad, takve kante se ostavljaju i ne prazne.

Dana 15. srpnja 2015.g. iz tog razloga nisu odvezene kante slijedećih serijskih brojeva:
- Srima I kanta broj 3622, 3196, 3483.
- Srima III kanta broj 2342, 2160
- Srima V kanta broj 2441
- Srima XXI kanta broj 2453

Pretpostavljamo da se radi o jednoj od ovih kanti u kojoj je bilo odloženo smeće, ili je kanta iznijeta van termina odvoza.


A Vi dragi čitatelji: ako cesta u vašoj ulici još nije uređena, na njoj ne postoji javna rasvjeta, nema potrebnih pješačkih prelaza, treba dodatna prometna signalizacija ili su neuređeni nogostupi, nema odvodnje slivnih voda, nedostaju kante ili kontejneri za smeće, imate problem parkinga.
Ova i slična pitanja možete poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – za rubriku „Pitanja građana"

Sva Vaša pitanja podliježu administraciji od strane urednika te neće biti objavljena ukoliko su neprimjerenog sadržaja, te ukoliko nemaju veze sa komunalnom problematikom.. Vaša poruka će biti proslijeđena do odgovarajuće službe, a odgovori na pitanja biti će postavljena na stranicu portala , kako bi i ostalim zainteresiranim građanima bili od koristi.

Također zahvaljujemo se pročelniku Marku Lugoviću i gosp. Tinu Kusanoviću (djelatnici Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo) i tvrtci Leć d.o.o. na odgovorima.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Rujan 2015 12:17
djelomob1.jpg