Prosinac 13, 2018 4179

Pogledajte djelić otočne bajke

Navratite do otoka Prvića u ovo blagdansko vrijeme, nećete zažaliti

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Čim otok utihne od ljetne vreve i prvi fumari zadime budi se kreativa u otočankama. Svaka ima neku ideju kako bi misto u Božićnim blagdanima zasjalo što ljepše, jer onda sumorne otočke večeri izgledaju toplije i razigranije, a na svakom kantunu je novo iznenađenje.

Okiti se seoska murva, zasvijetli veliki bor, adventski vijenac krasi ulaz u crkvu, a pazarić je centralna vizura mjesta kraj koje svi prođu, te se dive i slikaju sa rukotvorinama malih i starih otočana, a ove godine izbor je pao na ČAROBNU ŠUMU.

Mnoštvo životinja nastalo je iz mašte i vrijednih ruku te veselo vire iz šume, a navečer svijetle, što daje posebnu draž.

Čak je i sv. Nikola navratio s darovima ove godine što je jako razveselilo djecu. Malo ih je Krampus na prvu preplašio, ali je bio neki veseljak jer su navodno sva djeca bila dobra pa im nije ni šibe podijelio.

Tako su djeca u veselom ozračju izrazila nadu da ih neće zaboraviti Djed Božičnjak kad bude navraćao djeci u Vodice

„Oko čarobne šume, ako dozvoli vrijeme, trebalo bi se zabavljati uz kuhano vino, kobasice, fritulijadu, dobru muziku i pismu, a na Badnjak cilo selo sad već tradicionalno blagovat bakalar (donacija grada Vodica - unaprijed hvala).“ – poručile su nam Prvinke

naslovprv2i2.jpg

Da ne bi sve bilo na teret zaigrane seoske ženske (uz po koju mušku pomoć) ekipice, uskočila je Eko udruga iz mjesta sa donacijama svjećica za što bolji efekt.

Zato ako vas put nanese ovih dana na otok nećete zažaliti, dapače sigurno ćete ponijeti barem foto uspomenu, a možda i koju drugu u ovo blagdansko vrijeme.

Zato u prilogu pogledajte djelić otočne bajke.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Prosinac 2018 20:28