Ožujak 02, 2019 4325

Da za snove nikada nije kasno potvrđuje naša sumještanka Jasminka Antić

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od malena se Jasminka željela baviti glumom, ali tu je svoju želju stavila na čekanje kako bi se kao mlada majka posvetila djeci i obitelji. No, nakon što su djeca odrasla došlo je vrijeme za njezinu ljubav - glumu, pa je u dobi od 45 godina pokucala na vrata šibenskog kazališta i rekla “Želim glumiti!”

Tražila je audiciju u kojoj bi pokazala svoje umijeće, ali tadašnji režiser Pero Mioč rekao je kako ne postoji potreba za tim jer ga je oduševila na prvu već ovim nastupom. I tako je krenuo Jasminkin glumački put koji traje i danas, već 20 godina.

Do sada je glumila u preko 20 predstava različitih žanrova, nastupala po festivalima, glumila u filmovima od kojih je jedan (Osmi povjerenik) bio nominiran za Oskara, a jahala je i konja u spotu sa Draženom Zečićem.

Pozornicu je dijelila sa velikim imenima hrvatskog glumišta kao što je Špiro Guberina, Mate Gulin i mnogi drugi. Za nju je svaka uloga velika, pa i ona najmanja jer moraš, kako kaže, dati cijelog sebe u nju.

52641183_315032792703105_3818657265414569984_n.jpg

Scena je mjesto na kojem “najbolje diše”, a kaže da njezinim kolegama nikada nije trebao šaptač jer bi ona uvijek znala kompletan tekst. Gluma je za nju u isto vrijeme najlakši i najteži posao jer oblačeći kostim određene uloge trebaš biti nešto što nisi, unijeti sebe cijeloga, a onda nakon predstave ostaviti ga u garderobi

“Sretna sam da sam kroz sada već 20 godina glume upoznala mnoge ljude iz glumačkog života i radila sa velikim profesionalcima, redateljima, glumcima, tehničarima i ostalima koji pridonose kvaliteti kazališnih predstava. Gluma je moja velika ljubav i glumim kada god me scena pozove.”,
govori Jasminka i otkriva da joj je najdraže glumiti u komedijama jer su one i najteže. Tako se prisjetila jedne moćne uloge u predstavi Štorija o kapetanu:

“Vrlo su veliki ti trenutci na sceni. Cijeli jedan život i karakter kola tvojim tijelom da se sav naježiš. A onda još primijetiš da je i publika to osjetila i naprosto se desi neka čarolija koju je teško opisati”, objašnjava nam Jasminka koja svoje talente ne izražava samo glumom.Ona i piše; kolumne, osvrte, dječje priče, pjesme. Dan za nju nije dovoljno dug za sve što bi željela napraviti, a kaže da je internet prekrasna stvar jer se na njemu sve živo može naučiti, od zidanja do šivanja.

Kod Jasminke ne postoje riječi “ne mogu” ili “ne znam”. Cijeli joj je dan inspiracija za njezine mnogobrojne hobije, no ono što je čini najsretnijom je ipak njezinih 10 unuka i jedna praunučica.

53233365_1231786186976411_2308040129798733824_n.jpg

“Obitelj je temelj za sve. Iz nje sve kreće i bez nje je sve besmisleno. Ja uživam u svojoj mnogobrojnoj obitelji, oni su mi najveća inspiracija i veselim se svakom novom danu i tutorijalu iz kojeg ću nešto novo, što mi padne na pamet, naučiti”, objašnjava nam Jasminka koja upravo ovih dana radi album naziva Mojih 20 god na sceni.

“Srećom imam puno materijala. To znači i puno predstava.”, zaključuje Jasminka.

Tags
djelomob1.jpg