Ožujak 05, 2019 3819

Uspješni biciklist Marko Fržop osnovao novi biciklistički klub „TopSport“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Naš sumještanin Marko Fržop nedavno se vratio sa Cipra kao ukupni pobjednik na prestižnoj Cyprus Sunshine cup MTB utrci.

Iako je od utrka pauzirao pune dvije godine, čini se da je Marko u odličnoj formi;

“To je bila pauza od utrka, ali nije bila pauza od bicikla. Iskoristio sam to vrijeme da se što bolje pripremim za utrke u kategoriji 40+, a sustavan rad polučio je rezultate”, rekao je Marko koji se prvi put natjecao davne 1994. godine.

Od tada kontinuirano trenira i “brusi” svoje bicikliranje, tako da u prosjeku odradi 9 treninga tjedno, kombinirajući teretanu i vožnju.

Najveći izazovi u utrkama su po njemu MTB utrke zbog različitih terena i velikih visinskih razlika, a za njih je potrebno i izrazito puno priprema.

Povezano s tim, Marko nam je izdvojio dva posjeta Južnoafričkoj Republici u kojoj je vozio sedmodnevnu utrku u kojoj je svaki dan minimalna etapa trajala 5 sati, po kamenjarima koji za sobom nose prašinu i pijesak što još više otežava uvjete vožnje uz 2000-3000 m visinskih razlika.

“Glavni cilj ove sezone mi je također sedmodnevna utrka Transalp u kojoj se vozi preko cijelih Alpa, duga 550 km uz 19 000 m visinske razlike, a nakon nje utrka 4 Islands, kada se vozi po 4 naša otoka, Krku, Rabu, Cresu i Lošinju, na kojoj ću imati i masera i ekipu u pratnji”, objašnjava Marko i napominje kako takav način utrka sa pratnjom planira provoditi kroz novoosnovani biciklistički klub TopSport.

Klubu će biti cilj, koliko je moguće, profesionalizirati utrke na kojima će članovi kluba sudjelovati.

6af46615deff38b1c9c211f29d4d1705_XL.jpgFoto: Denis PerošPitali smo Marka što to ima toliko posebno u biciklizmu kojemu je posvetio svoj život na što on odgovara:

“Sloboda. Biciklu mogu voziti sam, sa društvom, u brdima, na obali, po raznolikim terenima. Do sada sam posjetio mnoge zemlje biciklirajući i ne može se opisati koje ljepote se susreću putem koje sigurno ne možemo doživjeti vozeći auto”, govori Marko koji je također na Srimi prije 3 godine otvorio dućan bicikla i biciklističke opreme.

Kaže da je zadovoljan kako posao ide, radi sa prepoznatim brandovima u biciklističkom svijetu, a puno surađuje sa kolegama iz Slovenije.

“Jedini mi je problem što već neko vrijeme tražim prodavača i servisera bicikla, no nitko se ne javlja na oglas. Zato i ovom prilikom pozivam sve koji bi htjeli na ovaj način biti dio biciklističkog svijeta da mi se jave.”, zaključuje Marko.

djelomob1.jpg