Listopad 16, 2019 4378

Marija Fržop Kovačević: “Nisam ni znala da sam imala najbolje vrijeme”

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Protekli vikend u Vodicama bio je vikend obilježen sportom. Uz Gabrin maraton koji se ove godine održavao 12. put, održao se i Lidl Vodice Run koji je okupio mnoge entuzijaste koji i inače vode aktivan život. 

Jedna od njih je i pobjednica utrke na 5 km, Marija Fržop Kovačević, mnogima poznata i pod nadimkom “Čale”. 

U Vodicama je poznata kao strastveni šetač, a prije dvije godine odlučila se okušati i u trčanju. “Obožavam boraviti vani na zraku u prirodi. Zadnja solucija mi je biti kući na kauču. Naročito ujutro volim započeti dan šetnjom koja mi jako paše”, govori nam Marija i još nadodaje kako osjeća brojne benfite ovakvog načina života.

 

Kaže kako se ujutro “aklimatizira” i da joj nikada nije zima. Zadnjih nekoliko godina nije se niti jednom prehladila i uopće ne ide kod doktora. Isto tako, prije se znala tijekom zime i ponešto udebljati, a sada se te razlike u težini po godišnjim dobima uopće ne događaju. 

“Manje-više hodam i trčim svaki dan. Dobro mi ide i kada mi se dogodi da dan ili dva ne dobijem svoj trening, jako mi fali i samo gledam kako bih ga odradila”, otkriva nam.

Lidl Vodice Run bila je Marijina prva službena utrka, a kada ju je istrčala, nije niti znala da je prva. Kada joj je jedna sudionica utrke rekla da je osvojila 2. mjesto, Marija se začudila i rekla “Ali ja sam te pretekla” i u tom trenutku je shvatila da je upravo ona bila s najboljim vremenom u kategoriji od 39 do 50 godina starosti.

 

“Odlično sam se osjećala. Bila mi je to potvrda da mogu istrčati 5 km i da sve one šetnje i trčanje imaju smisla i nisu uzalud.

Za kraj smo pitali Mariju da nam kaže nekoliko razloga koji bi mogli motivirati one koji se još nisu odlučili na aktivan stil života: 

“Rekreacija je dobra prvenstveno zbog zdravlja. Ta ura vrimena je puno kvalitetnije provedena vani nego da sjedimo u kući ili na kavi. A za sve se ima vremena kad se hoće. To je jako lipo utrošeno vrijeme. I bitno je biti uporan jer će se tek onda napredak vidjeti”, zaključuje Marija.

Tags