Studeni 10, 2019 5179

Najmlađi sudionik Jabuke, šesnaestogodišnji Vicenco Roca: “Jedva sam čekao vidjeti Jabuku”

Vicenco u sredini Vicenco u sredini
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Još je jedna Regata jabuka iza nas. Dojmovi su još friški za 106 jedrilica koliko ih je ove godine sudjelovalo, a zasigurno je najmlađem sudioniku Vicencu Roci ovogodišnja regata bila i najljepši poklon za 16. rođendan.

Vicenca je Regata Jabuka pratila od samog njegovog rođenja. Naime, na dan kada se održavala prva, njegova majka Ela dobila je trudove, pa je tako jedna od vijesti na 1. sastanku u vezi regate bilo upravo i Vicencovo rođenje.

“Muž je također jedriličar i posljednje dvije godine vodi i Vicenca na regate. Sada nisu bili na istom brodu, a s obzirom na teške uvjete, Vicencova je ekipa bila izrazito uspješna jer su osvojili pehar u svojoj skupini” govori nam Vicencova majka Ela. 

I zaista, Regata Jabuka koja je poznata po noćnom startu morala je odgoditi start za 7 ujutro jer vrijeme jednostavno nije dopuštalo da se krene

Inače, ovo je bila 17. po redu Regata Jabuka koja sve više dobiva na značaju i popularnosti jer ju posjećuju ljubitelji jedrenja iz cijele Europe. Uvijek se održava prvi vikend u 11. mjesecu pa je i za očekivati da su na njoj većinom vremenski uvjeti teški. 

No, ono što ju čini posebnom je njezin cilj, otočić Jabuka, specifična svojim izgledom i vulkanskim podrijetlom.

Pitali smo i Vicenca kakvi su njegovi dojmovi 

“Bilo je i zabavno i naporno u isto vrijeme. Bio sam sa iskusnom ekipom, tako da nije bilo nikakvih problema. Jedva sam čekao vidjeti Jabuku. Ipak, najljepši je trenutak bio kada smo se vratili u Vodice jer sam postao svjestan da sam oplovio Jabuku. Neopisivo.”, zaključio je Vicenco.

djelomob1.jpg