Siječanj 06, 2020 5186 Snimka zaslona HRT

Anketa: Što mještani Vodica očekuju od novog predsjednika?

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zoran Milanović pobjednik je predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i obnašat će idućih pet godina predsjedničku funkciju. Prema rezultatima DIP-a nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta Milanović osvaja 1.034,389 glasova, a Grabar-Kitarović 929,488 glasova.

Dakle, Zoran Milanović ima više 105.000 glasova prednosti nad Kolindom Grabar-Kitarović.

U našem mjestu u kojem Kolinda G.K. osvaja više glasova 2377, od Milanovića koji dobiva 1868 glasova biračkog tijela napravili smo kratku anonimnu anketu među mještanima i upitali ih: Kakav će po njima biti novi predsjednik i jesu li očekivali pobjedu Zorana Milanovića?

-    Pokazao je u premijerskom mandatu kakav je bio i iskreno ne očekujem nešto dobro od njega. Međutim, ohrabruje njegov dobar i pomirljivi sinoćnji govor u kojem je rekao da neće biti podjela u društvu. Iako nema neke posebne ovlasti, osim što je vrhovni zapovjednik hrvatske vojske u tom segmentu bi se trebao založiti i dobro surađivati s Vladom jer s obzirom na situaciju u regiji potrebna nam je jaka vojska – rekao nam je sumještanin I. Č

-    Neka nam bog bude na pomoći, kratko nam je je rekao J.G. te dodao, nije sve tako crno, nešto je i crveno

-    Vrijeme će pokazati svoje, ali ne mislim da će biti nešto dobar. Iskreno očekivao sam da će KGK dobiti drugi mandat rekao nam je BS

-    Ono što smo tražili to smo i dobili. Čeka nas pet godina podjela i to nas sigurno neće odvesti u pravom smjeru. Nakon prvog kruga i svih situacija koje su se događale oko sadašnje predsjednice, moja razmišljanja su bila da bi Milanović mogao pobijediti. Računao sam da će to biti tijesno, ali ovo je ipak komotna pobjeda Zorana Milanovića – rekao nam je S.I.

-    Milanovića kao predsjednika ne mogu uopće klasificirati, kakav će biti predsjednik to ćemo vidjeti i nisam očekivao da će pobijediti – rekao nam je sumještanin S.

-    Kakav će biti to ne znam, a jesam li očekivao da će pobijediti? Pa s obzirom na kampanju koju je provodila Kolinda G.K. u drugom krugu, njezinih ispada, obećanja i ostalih njezinih „bisera“ dobro je i prošla. Pa nisu ljudi navini da ozbiljno shvate njezina obećanja o 8000 € plaće mjesečno iz kuće. Možda bi je i izabrali, ali sama sebe je kroz kampanju uništila – kaže nam sumještanin D.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Siječanj 2020 14:04