24 Sij 2020
  3386

Kada bi nakit vodičke neviste Marijane Sladoljev mogao pričati imao bi nam štošta toga za reći

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Siječanj 2020 15:20

Iako se još uvijek nije odvažila za samostalnu izložbu umjetnička djela Marijane Sladoljev svakodnevno imate priliku vidjeti i naručiti putem njenog facebook profila Marijana Sladoljev - art

Iako je prije svega žena, majka i domaćica ljubav prema izradi nakita gaji još odavna i usprkos svim životnim obvezama pronalazi uvijek vrijeme za stvaranje nečeg novog.

Posve neobičan i nadasve upečatljiv nakit Marijane Sladoljev prigrlile su mnoge djevojke i žene koje prije svega vole individualnost, kreativnost, ali i kvalitetu. Njezine naušnice, broševi, ogrlice, narukvice... u koje je uložen  izniman trud vrlo brzo su pronašli put do sretnih vlasnica.

Mlada i perspektivna umjetnica Marijana Sladoljev počela se baviti izradom nakita prije nekih 12 godina kada je trebala izraditi jedan poklon. U kući je imala nešto materijala i nastalo je prvo umjetničko djelo. Tako je sve krenulo.

U  početku izrade nakita najviše je upotrebljavala fimomasu, žicu, razne vrste perla te gumene trake. Kako je sve više ulazila u svijet i ljepotu umjetnosti počela se baviti i dekupažom, izradom mini šuferina od kutija šibica, scrapbookingom, fotografijom… 

Od materijala najviše koristi jeans koji joj je osnova u stvaranju, ali voli kombinirati i s drugim tkaninama i repromaterijalima. Uz tehnike šivanja, ručno i strojno, najčešće upotreblja silikonsko vruće ljepilo. 
Najviše izrađuje broševe s lančićima koji su u posljednje vrijeme sve više traženi, a inspiraciju nadograđuje na Pinterestu ili YouTube – u, svakodnevno stvarajući sve zanimljivija unikatna djela. Sam proces osmišljavanja te dizajniranja nakita kojeg stvara daje iznimnu vrijednost svakom izrađenom komadu ove talentirane umjetnice.

-    Volim boje, sve što je vezano za izradu nakita i ukrasa. Uvijek sam imala neki svoj stil odijevanja i kombiniranja boja. Nikad nisam pratila modu, stvarala sam svoju - započela je svoju priču Marijana Sladoljev.

Iako njen nakit za sada nije daleko poznat niti ga nose poznate ličnosti Marijanu to puno ne opterećuje. Smatra da je svaka žena vrijedna bez obzira na društveni status i da ima svoju priču baš kao i njen nakit. 

Svoje radove  najčešće izlaže u gradskoj knjižnici u Vodicama te sudjeluje i na streetart festivalu s likovnom udrugom „More“ čiji je aktivni član. 

-    Čast mi je biti tu zajedno s dragim ljudima s kojima dijelim ljubav prema umjetnosti. Svatko od nas umjetnika je u svojoj sferi, a opet zajedno stvaramo jednu cjelinu. Ambicija za samostalnu izložbu postoji, ali se treba dobro pripremiti. Sve ima svoje pravo vrijeme - nastavila je Sladoljev.

Iako je bilo teških trenutka i ponekad je poželjela odustati kada stvari nisu išle u željenom pravcu, nije se predala. Nastavila je uporno raditi i zahvaljujući trudu, a prije svega talentu danas mnoge žene nose njen nakit.

-    Inaspiraciju pronalazim u sebi. To je moj talent, moj dar od Boga, a ono što činim s njim,  moj je dar Bogu. Stoga vjerujem da se svi mi trebamo usavršavati i napredovati u svom poslu koristeći svoje talente, a neuspjehe i prepreke koje dođu na putu stvaranja bi trebali gledati kao odskočnu dasku za dalje - za kraj nam je rekla Marijana.

 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close