Svibanj 13, 2020 4648

S projektom koji će obogatiti ponudu u predsezoni i posezoni kreće se čim prilike dozvole

VIDEO Besplatne ture i razgledavanje centra grada uz licencirane vodiče: I Vodice imaju svoju priču

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Karika Vodice pokrenula je novi projekt besplatnog razgledavanja centra grada uz licenciranog turističkog vodiča. Čim prilike dozvole, domaći i strani turisti, ali i naši sugrađani, moći će bolje upoznati Vodice te otkriti kakve nam priče čuva.

-    Mogu sa zadovoljstvom reći da je ovaj projekt Walk'n'Talk tour nastavak uspješne suradnje s Karikom Vodice s kojom smo započeli s Free bike turama kroz zaleđe. Uključeni su i naši OPG-ovci te ugostiteljski objekti koji nude degustacije, a gostu neki dodatni posebni doživljaj, kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ Grada Vodica.

Ovim novim pješačkim turama predvođenim licenciranim turističkim vodičem cilj je obogatiti ponudu u predsezoni i posezoni. Trebale su započeti već sljedeći četvrtak sa startom kod donjeg bunara, a održavale bi se na engleskom i hrvatskom jeziku. S obzirom na situaciju s koronavirusom početak će se ipak malo prolongirati.

-    Mnogi vodiči zaobilaze naš grad pa i otok Prvić navodeći kako smo mi turističko mjesto koje nudi samo more, plaže i kafiće te nema što za ispričati. Istina je da nemamo puno povijesnih građevina, ali svaki bunar, poneka klupica ili ulica imaju svoje uspomene. Akcenat će biti i na tome kako je voda gradu darovala ime, ali i na još mnogo toga. Kad krenemo, sve vas pozivamo da nam se pridružite, kazao je vodič Ivan Cukrov koji stoji iza Karika Vodice.

Što su nam još o projektu ispričali, saznajte u video prilogu.

{youtube}

}

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Svibanj 2020 19:37
djelomob1.jpg