Svibanj 24, 2020 5366

Nedjeljna ćakula s četverostrukom mamom

VODIŠKE MAME Valentina Babić: 'Nitko mi ne može ništa sakriti jer sve skužim i otkrijem. Barem za sada me i zovu FBI mama!'

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

U današnjoj rubrici Vodiških mama ‘ugostili’ smo mamu Valentinu Babić čiji mali tim sačinjava muška polovica - Roko 15 godina i Ivan 8 godina, dok ženski dio čine - Karla 13 godina i Marta 10 godina. Tu je i njen suprug Goran s kojim je 16 godina u braku te koji je, kako kaže, najveće „dijete“. 

-    Moj dan počinje lagano s prvom kavom kao vlak na kolodvoru, a onda počinje škola na HRT 3, pa malo tablet, malo računalo ,mobitel i tako taj vlak se ubrzava dok ne dođe večer i često je na rubu ispadanja iz tračnica. No, puno je radosti, smijeha i avantura. 

Sva djeca su školarci koji su dosta samostalni jer su im informatika i moderni mediji bliži nego mami. Dečki bi pristali da je  škola na daljinu uvijek, a curama nedostaje druženje sa prijateljima iz razreda.

-    Svi uglavnom rade svoje zadatke i pokušavamo da steknu radnu naviku, djeca međusobno surađuju u svemu, a najviše u igri. Meni najdraži dio dana jest jutro kad imam najviše snage. Najbolje je iskoristiti dan ako ga organiziraš i ako u svemu vidiš priliku za radost i zabavu te ako si svjestan da ti je vrijeme sa obitelji dar, a ne teret. 

Najviše primaš kada se daješ. Idealan obiteljski dan je svaka nedjelja, kad idu na misu pa s prijateljima na izlet i ručak – ono što uključuje opuštanje, ali i ne kuhanje.

-    Svaki dan kad završim ručak i sve pospremim, nakon po ure dijete pita : 'Šta ima jesti, gladan sam???'. No, usprkos mojoj četvorki, uvijek nađem vremena i za sebe, a najdraže mi je ono provedeno sa svojim prijateljicama: ŽENE MAJKE KRALJICE!!! Pogotovo naši jednodnevni izleti po Dalmaciji uz Michaela Jacksona i himnu naše ekipe 'Moja domovina'.

Što se tiče 'recepta' za uspješni brak, uz međusobno poštovanje i razumijevanje ističe da dobro dođe i koji vikend s mužem bez djece.

-    I da bude onako kako žena kaže! Općenito, što se savjeta u majčinstvu tiče, mnogo sam ih čula u Obiteljskoj radionici naše župe u kojoj smo od početka i koja traje već devet godina. Naravno, tu su i mama i svekrva kao i moje kume, a poseban mi je uzor kuma Suza koja će uskoro roditi devetog sina. Treba uživati i prepoznavati u svakom djetetu njegovu osobnost pa se i tako postaviti prema njemu. 

I majčinstvo je za nju upravo poslanje, a svaka trudnoća bila je radost, s onim standardnim laganim mučninama i brzim porodima.

-    Svaka je mama supermama sa svojim supermoćima. Meni danas nitko ne može ništa sakriti jer sve skužim i otkrijem. Barem za sada me i zovu FBI mama!

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 24 Svibanj 2020 22:47