Lipanj 15, 2020 4999

U današnjoj emisiji Vodiške beside razgovarali smo s doktoricom obiteljske medicine

VODIŠKE BESIDE Divna Bračić: 'Sve je nešto čudno, prepisivanje antibiotika je rapidno palo'

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U današnjoj emisiji Vodiških besida razgovarali smo s doktoricom Divnom Bračić. Epidemija koronavirusa ostavila nametnula je veliki pritisak i na liječnike obiteljske medicine, iako kod naše gošće to baš i nije bio slučaj. Vjeruje kako drugog vala kod nas neće biti, ali ipak napominje da kronični bolesnici i stariji ljudi i dalje izbjegavaju veća okupljanja.

 

-    Prepisivanje antibiotika je rapidno palo. Sve je nešto čudno. Možda je zbog toga što smo počeli češće prati ruke!, kazala je doktorica u šaljivom tonu.

Uz rad u ambulanti posebnog dežurstva za Covid-19 bila je dostupna na mobitel čiji broj imaju svi njeni pacijenti. No, kaže, nije osjetila veliki pritisak tijekom prethodnih mjeseci.

-    Sad je sve uobičajeno s pregledima. Nastojimo da pacijenti nose maske, a pogotovo turisti. Tu nikad nismo sigurni za njihovu epidemiološku situaciju – gdje su se kretali, s kim su bili te koliko ćemo se sporazumjeti i koliko će nam reći. Po meni bi tu eventualno mogao biti neki problem. Preglede čekaju s našim pacijentima. Ne treba stvarati paniku, ali tražila sam da se za njih organizira posebna prostorija, navela je doktorica.

Što nam je još kazala o drugom valu, turistima, mjerama opreza, ali i kako se zaštiti i ponašati sada kad smo se svi ponovno počeli družiti pogledajte u video prilogu.

{youtube}

}

 
 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Lipanj 2020 00:44
djelomob1.jpg