Srpanj 25, 2020 7779

Otvorivši Instagram profil pod nazivom Boom Art, okuražila se i pokazala 'svijetu' svoje radove

Mlada Vodičanka Christine Sulejmani sve što radi, radi s emocijom: 'Kad nešto želim naučiti, crtam sve dok ne budem zadovoljna'

Ocjeni sadržaj
(13 glasova)

Mlada Vodičanka Christine Sulejmani od malih je nogu naginjala umjetničkom načinu izražavanja kroz pjevanje, sviranje, slikanje i pisanje pjesama. Početkom ove godine prvi put se okušala u slikanju na platnu, a vrijeme izolacije samo joj je dobro došlo kako bi ljubav narasla. Otvorivši Instagram profil pod nazivom Boom Art, okuražila se i pokazala 'svijetu' svoje radove.

-    Boom Art je pokrenut prije pet mjeseci na nagovor mojih dragih prijatelja i obitelji, a sada sam im zahvalna na tome. S obzirom da nitko nije znao za moju strast prema slikanju, znala sam da će se prvom objavom slike dogoditi pravi Boom!, priča nam 28-ogodišnja Christine.

U trenutku kada sjedne pred platno prvo što zamisli je to što bi ona voljela vidjeti na zidu kada uđe u prostoriju. 

-    Nisam predodređena da slikam samo jednu temu, ali ne bih sebe nazvala slikaricom. Jednostavno volim umjetnički način izražavanja, a ovo mi je po prvi put  da se susrećem s akril bojama i platnom tako da sam i sama još uvijek nova u svemu ovome. Učim, gledam i upijam znanje jer, kako kažu, znanja nikad dosta.

Nije pohađala nikakve edukacije ni radionice, a sve što danas zna naučila je preko interneta istražujući tehnike crtanja i slikanja.

-    Vjerujem da čovjek kad nešto uistinu voli nađe načina da se nauči i napreduje u onome što radi. Svi moji radovi su većinom 'iz glave' i osmišljeni su u trenutku kad si upalim najdražu glazbu, skuham čaj, upalim mirisnu svijeću te sjednem pred platno i uđem u svoj svijet mašte.

 

Ako nešto određeno želi naučiti i uvježbati crta sve dok ne bude zadovoljna. Inače, Christine se koristi raznovrsnim tehnikama koje joj daju odličan efekt na platnu, a slika s akrilom, sprejom, temperama i metalik dekorativnim bojama.

-    Osim iz mašte, motivaciju za neke određene motive pronalazim također preko interneta, najčešće gledajući slike iz prirode. No, sve što radim - radim s emocijom. Svakom svojom slikom vidim napredak  i najsretnija sam kada na kraju vidim dobar Boom.

Jednog dana svoju izložbu zamišlja u pozitivnom okruženju svih svojih dragih ljudi koji je podržavaju u ovome što radi, a kod ove svestrane mlade majke toga ne manjka.

-    Sada  završavam tečaj za masera i iskreno se nadam jednog dana da ću otvoriti svoje. Što se tiče hobija, imam još dvije ljubavi, a to su pjevanje i pisanje. Imam želju i napisati knjigu, ali i ući u studio zapjevati po prvi put pred mikrofonom. Smatram da ne postoji nemoguće i da svaki čovjek treba raditi ono  što voli te na taj način izvlačiti ono najbolje iz sebe. Nadam se da će nešto od toga upiti i moj sedmogodišnji Edi naglasila je Christine za kraj.