Listopad 01, 2020 3680

Dvojac iz Dramske amaterske družine u Vodiškim besidama: 'Igramo i radimo iz ljubavi'

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

U desetoj epizodi Vodiških besida ćakulali smo s glumcima iz Dramske amaterske družine Vodice, Anđelom Fržop i Grgom Birinom. Iza njih je već desetak predstava, a zadnja 'Bez trećeg', upravo s ovim dvojcem nedavno je imala reprizu premijere. Epidemija koronavirusa pomakla je datume i prepolovila publiku te, kako nam pričaju, tako zapravo stvorila neku posebnu intimu atmosferu u našem Kulturnom centru.

-    Baš je bilo obiteljski, intimno. Nas dvoje smo imali možda najbolje igranje do sada. Jako dobro smo se osjećali, disali smo zajedno. Za ovu komornu dramu imali smo idealne uvjete, kazala je Anđela Fržop koja je imala ulogu plemenite Gige koja je osam godina vjerno čekala muža ratnika.

Ulogu njenog muža, ljubomornog frajera Marka koji se vraća iz ruskog zarobljeništva glumio je Grgo Birin koji je trebao i pošteno zavikati.

-    Bio je gospodin u ono vrijeme, profesor matematike… ali, rat mu je sve oduzeo. Osam godina držala ga je svijest da ga žena kući čeka. Želio je nastaviti tamo gdje je sve stalo, no to mu baš i nije bilo jednostavno. Nakon premijere, prišli su mi neki sugrađani i kazali: 'Da te nije ona upucala na kraju, ma ja bi te'. Ukratko, možemo reći da je ova komorna psihološka drama s tragičnim završetkom bila zahtjevna, ali zaista jako dobro izvedena, naveo je Grgo.

U video emisiji doznajte što su nam u opuštenoj ćakuli ispričali i o svojoj glumačkoj družini, svom odnosu, zajedničkom sazrijevanju, ali i ponekim razmiricama te svojim željama i planovima koji se tiču kazališnih dasaka.


 

djelomob1.jpg