Listopad 11, 2020 4368

Kroz turističke ture gosti se upoznaju s našom tradicijom

VIDEO PRILOG Iz ljubavi prema maslini u uljari Sv. Ivana rodila se i kušaonica u kojoj gosti spajaju okuse našeg kraja

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

U vodičkoj uljari Sveti Ivan obitelji Duvnjak čije je maslinovo ulje zahvaljujući svojoj kvaliteti pobralo brojne zlatne medalje i pehare diljem svijeta od prošle godine nalazi se i kušaonica kao nova turistička ponuda. Osim što gosti imaju priliku probati različite vrste ulja, na kraju ture guštaju i u domaćim lokalnim proizvodima – od pršuta, kobasica i sira do vina ili rakija. 

-    Bilo nam je žao da prostor tijekom godine zjapi prazan. Napravili smo mali pilot projekt preko raznih internet platformi te se iznenadili dobrim odazivom. Dolaze nam brojni stranci, ali i domaći gosti iz kontinentalne Hrvatske koji imaju priliku upoznati se s cijelim procesom prerade maslinovog ulja, uočiti razliku dobrog ili lošeg, ali i uživati u okusima koje pruža ovaj vodički kraj, ispričala nam je Helena Duvnjak.

Njihova priča ne ostaje samo na ulju, uz ideju usmjerenu na podizanje kvalitete turističkog doživljaja prilikom boravka u Vodicama, njihovi gosti najčešće produže i u razgledavanje lokalne vinarije, ali i ostalih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Želja im je uskoro i otvoriti malu prodavaonicu u čiju bi ponudu uvrstili i njihove proizvode. 

Više o turističkoj turi i kušaonici doznajte u video prilogu.

djelomob1.jpg