Studeni 04, 2020 3596

Kreativan i u doba korone: Uz malo alata i puno dobre volje od ostataka keramičkih pločica radi prekrasne mozaike

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Prije nekoliko godina pisali smo o kreativnoj i maštovitoj obitelj Vlahov, točnije o hobiju Staše Vlahova koji od razbijenih keramičkih pločica stvara prekrasne mozaike.

Tada smo vidjeli slona, pauka, bubu Herby kako krase malene stoliće. Vrijeme u koroni iskoristio je kako bi napravio nove stolove s motivima labuda, sove i psića.

Kao i uvijek, najdraže mu je kad vidi susjede i prolaznike s osmjehom na licu kad posjete njegov vrt u kojem su smješteni njegovi radovi.

- Pokretač ove ideje je moja supruga Ivona. Za izradu mozaika od keramičkih pločica ne treba puno alata: kliješta, mala špatulica, ljepilo za pločice, fuga i mnogo strpljenja – kaže nam Stašo koji za izradu jednog stola-mozaika utroši i do 300 sati rada.

- Najprije napravim crtež i onda slažem te lijepim komadiće keramičkih pločica. Zna mi se desiti da moram sto puta kidati pločicu kako bi dobio dio koji mi odgovara. – zaključuje Stašo

Ako ste u blizini njihove obiteljske kuće u Srimi (Lovetovo), svratite i pogledate njihova umjetnička djela u vrtu, a u međuvremenu pogledajte fotografije.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Studeni 2020 19:22
djelomob1.jpg