Prosinac 30, 2020 5543

Specijaliziran tim od troje pripadnika JVP-a Vodice – Dino Durović, Ivan Bosotin i Ivan Mihić

Vodički vatrogasci na krovovima razrušenih kuća: 'Najgore je viditi ljude s malom dicom vanka po šatorima…'

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Specijaliziran tim od troje pripadnika JVP-a Vodice - Dino Durović, Ivan Bosotin i Ivan Mihić koji su stručno su osposobljeni, opremljeni i uvježbani za spašavanje iz ruševina krenuli su jučer u 15 sati iz Vodica prema Petrinji kako bi pomogli svojim kolegama i svim ljudima koje je zadesio ovaj razoran potres. Trenutno se nalaze u Glini te ističu kako se naš narod još jednom iskazao u svom zajedništvu i nesebičnoj pomoći.

-    U ovoj tragediji koja je pogodila Glinu, Sisak, Petrinju i veliki broj okolnih mjesta opet se pokazalo veliko zajedništvo između ljudi. Osim hitnih službi (vatrogasci, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS...) pomoć pružaju i civili i razne civilne udruge među kojima su i navijači Torcide, BBB, Funcuti i brojni drugi. Skupilo se ljudi iz cijele Hrvatske – priča nam vatrogasac Dino Durović iz JVP Vodice.

Kaže, sreli su i neke naše ljude iz Vodica koji su samoinicijativno došli pomoći. Ističe, donijeli su brojne nužne potrepštine, ali i lopate te pomažu raskrčiti ceste… 

-    Mi se trenutno nalazimo u Glini koja je izrazito jako pogođena potresom. Zadatak nam je uklanjanje urušenih dimnjaka i ostalih opasnosti s krovova kuća. Tlo svako malo podrhtava tako da smo i već 'oguglali' na to. Najgore je kad vidiš te nesritne ljude koji su ostali bez domova i s malom dicom su vanka po šatorima…

Oni su smješteni u dvorani u mjestu Budaševo blizu Siska i tamo će, kako stvari zasad stoje – biti do 1.1.2021. kada odavde kreće druga smjena.

-    Pozdrav našem selu od tima za spašavanje, naše obitelji, žene i djecu te posebice naše kolege koji će tek stići. Teplo se obucite! – poručio je naš vodički vatrogasni trojac.

Hvala im na svemu!

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Prosinac 2020 17:57
djelomob1.jpg