Siječanj 04, 2021 2467

Završena humanitarna akcija DV Tamaris: Svi pokloni djeci su dostavljeni s puno ljubavi te unijeli malo radosti u njihove domove

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Završena je božićna humanitarna akcija dječjeg vrtića Tamaris preko koje su se prikupljale potrepštine i pokloni za djecu kojoj je naše malo uistinu značilo puno. Iako je akcija prvotno organizirana za pomoć napuštenoj djeci ili djeci bez odgovarajuće skrbi iz dječjeg doma Maestral iz Splita, preusmjerena je za pomoć djeci s našeg područja.

-    Iz dječjeg doma Maestral su nas obavijestili da su tijekom ovih blagdana primili veliki broj donacija te smo u dogovoru s njima odlučili naše donacije preusmjeriti za potrebitu djecu na našem području. Prikupljene higijenske potrepštine i razni mali pokloni razveselili su desetero djece čije su obitelji lošijeg imovinskog stanja te koriste pomoć vodičkog Crvenog križa – kazala nam je Tina Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Dio pomoći odnesen je i štićenicima Udruge za osobe s invaliditetom Sveti Bartolomej u Knin u kojoj se nalazi 50-ero djece s teškoćama u razvoju iz cijele županije.

-    Isto tako, prvi dan nakon potresa dio pomoći, potrepština, igračkica i slatkiša otišao je za djecu s područja grada Siska u dogovoru s medicinskom sestrom koja radi na hitnom prijemu OB Sisak. Uručeno im je oko 40 božićnih poklona, kao i djeci s područja grada Petrinje koja su trenutno u Vodicama.

Odnesene su im društvene igre, slikovnice, bojice i papiri. Dječji vrtić Tamaris i dalje će surađivati s vodičkim Crvenim križem kako bi bili na raspolaganju za različite potrebe djece s tog područja koja se ovdje nalaze. 

-    U prostorima vrtića bit će organizirana psihološka pomoć ukoliko za to bude potrebe, a radit će naša psihologinja. Usprkos epidemiji i svim nevoljama koje su nam se našle na putu, zahvaljujem svima koji su odvojili od sebe da bi razveselili druge, odnosno naše najmanje. Svi poklončići djeci su dostavljeni s puno ljubavi i postigli naš zajednički cilj – unijeli malo radosti i božićnog duha u njihove domove… - naglasila je ravnateljica Storić.

djelomob1.jpg