Siječanj 06, 2021 6815

Kate Meštrov (16) oduševljava sa svojim face paintingom: 'Mnogo njih mi se rezerviralo već za poklade'

Ocjeni sadržaj
(12 glasova)

Ljubav prema šminkanju mlade Vodičanke Kate Meštrov provlačila se kroz njen život još od ranog djetinjstva kad je sate provodila u maminoj kozmetičkoj torbici igrajući se s bojama koje bi unutar nje pronašla. Iako je danas tek drugi razred srednje škole za kozmetičare i s face paintingom je krenula tek ovog proljeća svojim radovima već oduševljava.

-    Ljubav prema šminkanju klasično se pojavila dok sam bila mala djevojčica. Kao i sve druge i ja sam počela s maminom šminkom sa 10 godina. Već sam tada znala da se želim time baviti i upisati srednju školu kozmetičare kako bih stekla osnove, priča nam 16-godišnja Kate Meštrov.

Prvo je počela s klasičnim šminkanjem, a onda je za vrijeme prve 'karantene' otkrila face painting – oslikavanje lica umjetničkom tehnikom crtanja koje je potom radila temperama i sjenilima. Osim Grincha i pauka koji na njenom licu izgledaju poput pravih, među njenim radovima možemo vidjeti da se ne licu ne libi upotrijebiti pomalo neuobičajene boje za svakodnevni ili svečani make – up. 

-    Inspiraciju nalazim prateći trendove po društvenim mrežama i kad nešto vidim što mi je lijepo, zanimljivo to krenem crtati i promijenim u nešto svoje, dodam neki svoj detalj i slično. Tehnike sam svladala svakodnevnim vježbanjem te ih usavršavam kako bih mogla crtati i šminkati na drugima. Za poklade mi se već 'rezerviralo' mnogo prijatelja i članova obitelji.

Priča nam, na redu za usavršavanje su joj tehnike SFX i Special Effects, a od šminke sada koristi Krayolan. Jednom bi voljela ovu svoju strast pretvoriti i u posao.

-    Prije toga nadam se da bih mogla u Hrvatskoj i van Hrvatske usavršiti svoje znanje na različitim tečajevima. Ovo smatram umjetnošću, to je moja strast kroz koju se izražavam – kazala nam je Kate za kraj.

U foto galeriji možete vidjeti njene radove. Bravo Kate!

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 06 Siječanj 2021 21:49
djelomob1.jpg